И перничани в боливудски филм

И перничани в боливудски филм | StandartNews.com

И перничани ще се появят в кадри на боливудския екшън „Шивай". Жители на миньорския град вече се явиха на кастинг за участие в масовки, а от петък на място при тях пристига целият снимачен екип и актьорски състав за заснемането на индийския филм. Снимките на екшън-драмата ще бъдат четири дни в емблематичната за града сграда на Двореца на културата и околното пространство. За осъществяване на продукцията компанията „Булмастер" ООД ще плати наем на община Перник в размер на 10 хиляди лева, а в подписания договор е уточнено, че компанията ще направи дарение на културната институция на стойност 5 хиляди лева.

Действието на филма се развива в България и Индия.Продукцията няма да е типичната боливудска приказка с танци и песни, а ще е истински екшън със сцени на отвличания и преследвания. Главната роля е поверена на един от най-богатите и обичани актьори на Боливуд - Аджай Девган, който има участия в близа 100 филма и много престижни наградид. Той е и режисьор на лентата. В „Шивай" участват и трима български актьори – Ивелина Иванова, Владимир Колев и Мирокслав Кашов.Те са били в Индия, за да заснемат някои от сцените.

У нас индийската мегапродукция се снима в няколко български града. Сред тях София и Пловдив. Боливудската камера вече е запечатила и красотите на Родопите край Девин и Триград.

След снимките в Перник екипът ще се прехвърли в столицата и после ще се отправи към Банско, където също ще бъдат заснети сцени. На готовата филмова лента ще има кадри и от пещера Проходна. Очаква екънът да се завърти по световните екрани през есента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай