И Хелън Мирън се набута при супергероите

Носителката на "Оскар" ще бъде злодей в "Шазам!: Яростта на боговете"

И Хелън Мирън се набута при супергероите | StandartNews.com

Носителката на "Оскар" Хелън Мирън ще се превъплъти в злодейския образ в продължението на продукцията "Шазам!" от Разширената вселена на "Ди Си Комикс", съобщи Контактмюзик.

В дългоочакваното продължение "Шазам!: Яростта на боговете" 75-годишната Мирън ще играе злата Хеспера, която според официалното описание на филма е дъщеря на Атлас. Хеспера няма съответствие във вселената на "Ди Си Комикс", но Атлас е името на няколко персонажа, вдъхновени от титана от древногръцката митология.

"Шазам!: Яростта на боговете" е продължение на получилия ласкави отзиви от критиката филм от 2019-а, проследяващ историята на тийнейджъра Били Батсън, който след произнасянето на вълшебната дума "Шазам!" се превръща във възрастното си алтер его със супергеройски способности.

В образа на Шазам, който притежава мъдростта на Соломон, силата на Херкулес, издръжливостта на Атлас, могъществото на Зевс, куража на Ахил и бързината на Меркурий, зрителите отново ще видят Закари Леви. Ашър Ейнджъл също ще се завърне в познатия образ на Били Батсън. Рейчъл Зиглър също ще играе в продължението - във все още неназована роля, за която обаче се знае, че е ключова за историята.

Режисьорът на "Шазам!" Дейвид Сандбърг ще режисира и продължението по сценарий на Хенри Гейдън. Филмът "Шазам!: Яростта на боговете" трябва да излезе на екран на 2 юни 2023-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай