Художникът на "Стандарт" грабна приза с 15 творби

Савков с голямата награда за карикатура

Художникът на "Стандарт" грабна приза с 15 творби  | StandartNews.com

София. Майсторът на карикатурата Илиян Савков завоюва поредното си и вече трудно за номериране отличие. Художникът, който всеки ден заковава с четка и много ирония персонажите от политическия живот на страниците на "Стандарт", спечели голямата награда на Съюза на българските художници.

Савков стана фаворит с 15 негови шаржове, които бяха част от 39-ата националната изложба "Карикатура". Част от наградата на Илиян е малка пластика от Ишхан Нигохосян-Шани. Наскоро Савков бе отличен и в Португалия в конкурса за карикатури от световната преса.

Общо 400 рисунки от последната година бяха изложени от 1 април на "Шипка" 6. Преди да обяви наградите, председателят на журито Чавдар Николов се пошегува с художниците:

"Най-младото поколение в българската карикатура бе представено от Ивайло Цветков. Който наскоро навърши 50". Любомир Михайлов получи наградата на Дома на хумора и сатирата в Габрово. Отличието на Столична община "Доньо Донев" бе присъдено на Ивайло Цветков. Награди получиха още Светла Христова, Любомир Михайлов, Георги Ведроденски-Мортус, а Анри Кулев взе приза за еротична карикатура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай