Христо Мутафчиев благодари на Пеевски и Борисов

НС се оказа първата и последна институция, която може да контролира процесите в държавата, каза той

Христо Мутафчиев благодари на Пеевски и Борисов | StandartNews.com

Председателят на Съюза на артистите Мутафчиев благодари на Делян Пеевски и Бойко Борисов, затова че убедиха финансовия министър Асен Василев да отпусне още 68 млн. лв за култура. Това стана на неформална среща между тримата.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов и Пеевски осигуриха 68 млн. за култура

Благодаря, че са разбрали необходимостта моите колеги да получават достойни трудови възнаграждения, каза Мутафчиев. Народното събрание се оказа първата и последна институция, която може да контролира процесите в държавата, добави той.

“Благодаря на всички, които бяха на протеста на 6 декември, защото без него никой нямаше да ни обърне внимание.”, коментира още Христо Мутафчиев.

“Благодаря, че са разбрали необходимостта моите колеги да получават достойни трудови възнаграждения. Благодаря и на лидерите, които, макар и в неформална среща, са се разбрали и са се обединили, както ние от синдикатите се обединихме да не отстъпваме от нашите идеи”, каза още Мутафчиев. И изрази надежда, че секторът ще започне да диша по-нормално.

“А ние трябва да започнем да работим върху формула за изчисляване на стартовата заплата в нашия бранш. Защото с нея при ръст на минималната работна заплата ще растат и тези месечни възнаграждения, без да се налага всеки път да се молим на управляващите за повишение”, коментира той. И апелира всички депутати да гласуват за това в бюджета като “знак, че хората на изкуството не бива да бъдат оставени в ъгъла”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай