Холивуд показва толерантност

Лео Ди Каприо и Бри Ларсън празнуват отличията си

Холивуд показва толерантност | StandartNews.com

Никол Кидман, Джулиън Мур и Бри Ларсън обраха критики с тоалетите си

Куин Латифа, Идрис Елба и още двама афроамериканци получиха награди от актьорската гилдия

Холивуд доказа, че е расово разнообразен чрез наградите на актьорската гилдия, които бяха раздадени в Бевърли хилс в събота вечер. Четирима афроамериканци получиха отличия. Британецът Идрис Елба си тръгна с две статуетки - за главна роля в телевизионен филм или минисериал за "Лутър" и за поддържаща в "Зверове без нация". Именно за изпълнението си в творбата на режисьора Кари Фукунага Елба получи похвали от много свои колеги в различни изказвания. Но той беше скандално пренебрегнат за "Оскарите". Виола Дейвис беше отличена за драматичния си образ в поредицата "Как да ти се размине убийство". Абсолютно очаквано Куин Латифа получи признание за изключително изпълнение в телевизионен филм или минисериал за превъплъщението си в американската певица Беси Смит, наричана още Императрицата на блуса. Четвъртата афроамериканка със статуетка е Узо Адуба, която си я заслужи с ролята си в комедийния сериал "Оранжевото е новото черно". Така наградите на актьорската гилдия бяха контрабаланс на обралите солидни критики номинации за "Оскар", в които 20-те претенденти в изпълнителските категории са само бели, пише "Гардиън".

Все пак двете основни категории за главни роли в киното отидоха при бели. Леонардо ди Каприо затвърди шансовете си за първия си "Оскар", след като спечели и приза от актьорската гилдия. Лудият трапер от "Завръщането" на мексиканеца Алехандро Гонсалес Инярито получи първите поздравления от Кейт Уинслет. Най-добра актриса е Бри Ларсън за ролята си в "Стая" и както изглежда младата дама може да грабне и първия си "Оскар".

"В светлината на прожектора", който има шест номинации за оскарите, беше отличен за актьорски състав. Режисьорът Том Маккарти разказва за журналистически екип, разследващ случаи на педофилия, извършени от свещеници в бостънската епархия. Филмът излиза у нас по екраните на 19 февруари. За най-силен екип в телевизионните продукции беше отличен пък сериалът "Абатство Даунтаун" , а при комедиите - "Оранжевото е новото черно". Младата шведска актриса Алисия Викандер отново получи признание за майсторската си работа като поддържаща актриса на Еди Редмейн в "Момичето от Дания". Признание за най-добър актьор в драматичен сериал получи Кевин Спейси за политическата драма "Къща от карти".

Никол Кидман, Джулиън Мур и победителката Бри Ларсън оглавиха класацията за най-зле облечени на церемонията, пише в. "Дейли мейл". 55-годишната Мур беше в искрящо зелена леко безформена рокля "Живанши" с тромаво деколте. Изцяло в пайети, но розови и лилави, беше и 48-годишната Кидман. Роклята й на "Гучи" беше на етажи и свали актрисата от класацията на най-добре облечени в бранша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай