HBO: Хю Джакман, Ди Каприо и вампири

През април гледаме екшъни, комедии и социални драми

HBO: Хю Джакман, Ди Каприо и вампири | StandartNews.com

Докато по-често от когато и да било публиката следи хитовете в програмите на големите канали, HBO предлага 11 заглавия за април – те заслужават специално внимание и сред добавеното съдържание в стрийминг платформата. Вече е достъпен за гледане мега хита на Куентин Тарантино  „Имало едно време…в Холивуд“ , който ни отвежда в Лос Анджелис от края на 60-те. В Меката на киното всичко се променя, а тв звездата Рик Долтън (Леонардо ди Каприо) и дългогодишният му дубльор и каскадьор Клиф Бут (Брад Пит) се опитват да намерят мястото си в една индустрия, която вече не могат да познаят. Със звездния си актьорски състав – от Дакота Фанинг до великана Ал Пачино - и множеството сюжетни линии деветият филм на режисьора  отдава почит на последните мигове от Златната ера на Холивуд.

За феновете на високите скорости са двата пълни сезона за binge-watch на гангстерската мотоциклетна драма „Маите, Южна Калифорния“ с Дж. Д. Пардо, Клейтън Карденас, Сара Болгър, Майкър Ирби. Това е следващата част на сагата, започнала със „Синове на анархията“. Действието се развива след времето на Джакс Телър, а Есекиел „Ес“ Рейес тъкмо е излязъл от затвора и е изпратен в градче в Южна Калифорния на границата с Мексико. Ес е талантливият син на гордо латино семейство. Американската му мечта обаче е покосена от насилието, което цари по границата. Той трябва да изгради новата си самоличност в този малък град, но желанието му за отмъщение го води към живот, който не е искал, но от който няма измъкване.

Джоди Комър и Сандра О се завръщат в третия сезон на „Убивайки Ийв“ под режисурата на двете изключително талантливи дами Фийби Уолър-Бридж и Вики Джоунс. Трилърът по новелите на Люк Дженингс е за наемната убийца психопат Виланел (Джоди Комер) и агентката на МИ 5 Ийв (Сандра О), на която е възложено да я залови. Ийв е брилянтна, но отегчена работата зад бюро е много далеч от фантазиите ѝ да бъде шпионин. Виланел е елегантна и талантлива убийца, живееща в лукс, благодарение на свирепото си поприще. Двете изключително интелигентни жени са вманиачени една в друга и се сблъскват в епична игра на котка и мишка.

Фийби Уолър-Бридж и Вики Джоунс и HBO стоят и зад „Бягай“ – екшън, който остава зрителите без дъх. Режисьор е Кейт Денис с Мерит Уивър и Донъл Глийсън. В романтичния комедиен трилър Руби Ричардсън  се отдалечава от обикновения си живот в предградията, за да преразгледа миналото си с приятеля си от колежа Били Джонсън. Двамата имат обещание отпреди 17 години - ако някой от тях изпрати смс с думата „RUN“, а другият отговори със същото, ще зарежат всичко и ще се срещнат на Grand Central Station, за да тръгнат заедно из Америка.

Свръхестествената линия има продължение в три сериала. Комедийният за вампири „Какво правим в сенките“ е базиран на света от едноименния филм от 2014-а, като успява да извади сюжета от преекспонирания жанр и да предизвика истинска забава. Продукцията в псевдо-документален стил проследява ежедневието - по-скоро еженощието - на трима съквартиранти вампири, които от 100 години живеят заедно в Стейтън айлънд. Самопровъзгласилият се лидер на групата е Нандор Неуморния – велик боец и завоевател от Османската империя. Там е и британският вампир Ласло – бунтар, конте и емигрант. Последна е Надя – съблазнителка и вампирският вариант на Бони за тематичния Клайд на Ласло. Вампирите неочаквано са посетени от техния мрачен командир и лидер барон Афанас, който иска да им напомни първоначалната мисия, заради която пристигат в Стейтън айлънд преди столетие – а тя е тотална доминация над Новия свят.

„Русалка“ - една от най-гледаните поредици в платформата за 2019-а, е тук с трети сезон за радост на по-младите кинаджии. Действието отвежда в Бристъл Коув - крайбрежно градче, известно с легендата, че някога е било дом на русалки. Пристигането на мистериозна госпожица доказва, че преданията са истина, а борбата между човека и морето взема зловещ обрат, когато тези хищни създания идват да отвоюват територията си. Алекс Роу влиза в ролята на начетения морски биолог Бен, който изпитва странно привличане към Рин (Елин Пауел) - странното ново момиче, което крие тъмна тайна. Мади (Фола Евънс Акингбола) е колега на Бен и от самото начало е подозрителна към Рин. Иън Върдън е Ксандър - рибар, решен да открие истината за русалките, а Рина Оуен е Хелън - ексцентричката на Бристъл Коув, която явно знае много повече за русалките, отколкото показва.

След средата на април ще се наслаждаваме на Кейт Бланшет - звездата в лимитирания сериал "Мисис Америка". Носителката на две награди „Оскар“ е изключителна в тази истинска история за движението, опитващо се да наложи ратифицирането на поправката „Равни права", и неочакваната съпротива, начело на която застава консервативна жена на име Филис Шлафли. През очите на жените от онази епоха - Шлафли и феминистките от втората вълна Глория Стайнем, Бети Фридан, Шърли Чизъм, Бела Абзъг и Джил Ръкелсхаус - лентата проследява една от най-тежките битки в културните войни на 70-те и показва как тя води до появата на организацията „Морално мнозинство“ и завинаги променя политическия пейзаж. В другите роли са Роуз Бърн, Сара Полсън, Марго Мартиндейл, Узо Адуба.

Много очакван е новият пълнометражен оригинален филм на HBO „Лошо образование“, на чело на чийто впечатляващ състав е Хю Джакман. Драмата, базирана на истински случай, разследва схема за корупция в държавни гимназии в Щатите. Черната комедия на Кори Финли е по действителни събития, в чийто център са Франк Тасон (Хю Джакмън) и Пам Глюкин (Алисън Джани). Двамата са супервайзери на обществените училища в популярния район Лонг Айлънд. Те привидно се грижат за това системата да работи добре, като приемат рекорден брой ученици и защитават ценностите на образованието. Докато не е разкрита грандиозна схема, чрез която те крадат пари от бюджета на училищата. Франк прави всичко по силите си да запази реда и дискретността, каквото и да му коства това.

Четвъртият сезон на „Добрата битка“ - с Кристин Барански, Къш Джъмбо, Сара Стийл, Майкъл Боутмън - заварва „Боусмън и Локхарт“ в съвсем различно положение. Те са загубили Chumhum, най-големия си клиент, а името на един от партньорите им е очернено. Принудени са да приемат офертата на международната адвокатска фирма STR Laurie и да станат малък филиал. Внезапно всичките им решения могат да бъдат поставени под въпрос от голямата фирма, която ги управлява. Въпреки че в началото STR Laurie изглеждат благосклонни, Даян Локхарт и колегите й не могат да преживеят загубата си на независимост.

В „Ужаси в Града на ангелите I“ жестоко убийство шокира общността. Детектив Тиаго Вега (Даниел Зовато) и неговият партньор Люис Мичънър (Нейтън Лейн) се забъркват в епична история, която отразява богатата история на Лос Анджелис от изграждането на първите магистрали на града и дълбоките му традиции – от мексиканско-американския фолклор до опасните шпионски действия на Третия райх и възхода на радио евангелизма. Скоро Тиаго и семейството му се сблъскват с могъщи сили, които заплашват да ги разкъсат на парчета. В две от другите централни роли са Натали Дормър ("Игра на тронове") и Рори Киниър.

В „Дора и градът на златото“ на Джеймс Бобин главната героиня (Изабела Монер) е прекарала по голямата част от живота си в изследване на джунглата с родителите си, но нищо не би могло да я подготви за най голямото предизвикателство досега – гимназията. Когато майката и бащата на Дора изчезват мистериозно, докато търсят изгубения Град на златото, тя се заема да ги спаси. И открива съюзници - доста неподготвена група тийнейджъри.  Те ще се потопят в дълбините на джунглата, ще се надпреварват с ловци на съкровища и ще разгадават древни пъзели, за да разбулят мистерията на легендарния град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай