Горещи имена на съвременното техно идват в България

Истинско техно от Метрополис

Горещи имена на съвременното техно идват в България | StandartNews.com

 На 4-ти март в Регионален Център за Съвременни Изкуства Топлоцентрала Метрополис ще представи за първи път в България две от най-горещите имена на съвременното техно Nørbak и Quelza.

В двете зали на пулта ще застанат DJ Steven, Shade, Ziggy, както и възпитаниците на Metropolis DJ Academy – Brick, C-Metrik, Hexzen, Ignis, Ikki Øttø, Manoko, Pero, Sinnerman, Stéph, Trakian и Ver:Tex. „В трудното време за електронната сцена, в което живеем, техно културата е застрашена от комерсиалните формати, които обръщат основно внимание на визуално-бляскавата част на едно парти.“ споделя DJ Steven. „Но ние не забравяме откъде сме тръгнали и какво дължим. А и в крайна сметка да търсим най-актуалните артисти е част от това, което правим.“ завършва той с усмивка. „Както и да дадем път на младите надежди от Българската електронна сцена. Те заслужават да изпитат емоцията на голямото парти, но този път не като посетители, а като главни действащи лица така, както хората заслужават да чуят изпълненията им.“ добавя Ясен Петров. „Парти с безкомпромисни звук и визия като всички наши продукции.“ допълва DJ Smurf. Нека сега ви запознаем с чуждите гости на Techno Meltdown, а за българските участници ще напишем в следващата статия.

NØRBAK - Португалия

 

Ключовата роля на Nørbak в съвременната техно култура е спечелена благодарение на изключителната му отдаденост и невероятната му трудоспособност. Тези качества, съчетани с дълбоките му познания за техно музиката от 90-те години на миналия век и изключителния усет за модерен саунд дизайн го правят особено привлекателен като артист и за легендарни, и за авангардни лейбъли като Soma Records, Warm Up Recordings и Mord. Дебютният му албум Flesh Тo Ashes е чудесен пример за напредничавото му мислене и съчетава чудесно танцувалност за дансинга и експерименталността на IDM (Intelligent Dance Music). Впечатляващите му умения на пулта го правят чест гост на най-известните техно клубове в света като Tresor - Берлин, Fuse - Брюксел, Gare Porto - Порто и още много места от Пекин до Лос Анджелис, Южна Америка и Далечния Изток.

Quelza, чието истинско име е Лео е ярък представител на най-новата вълна авангардни техно артисти. Той е роден в Парижките предградия, от малък взима уроци по музика, но открива електронната сцена на Париж през 2013. И тогава музикалното му образование се изпълва със смисъл. В един свят, в който продуцентите на техно са повече от песъчинките по плажа на Копа Кабана, Лео успява да намери свои физиономия и стил, нещо рядко като четирилистна детелина. И тази детелина му осигурява договори с най-авангардните техно лейбъли като Mord, New Rhythmic, KSR, Hayes Collective, които са привлечени от крайно нехарактерната за стила чистота на звука и почти кинематографичния саунд дизайн на траковете му. Днес той живее в Берлин, за да усеща по-силно туптящото сърце на авангардния техно звук. Страхотната му техника и изключителен подбор на музика го правят чест гост DJ в култовите клубове Tresor, Berghain, и Griessmühle и му осигуряват сетове и на няколко техно фестивала това лято, между които е и Нидерландския Awakenings.

Metropolis Presents Techno Meltdown 2023

Билети

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай