Гордост за българското цирково изкуство. Стартира изложба

40 години от пожара на емблематичната сграда в София

Гордост за българското цирково изкуство. Стартира изложба | StandartNews.com

Скулптури, фигурки, скици и снимки от златните времена на българското цирково изкуство. Това са само една малка част от нещата, които бяха показани днес на  откритата днес изложба "Ех, този цирк!" в София.

Експозицията е изложена в Регионалния исторически музей. Неслучайно е избраната датата 12 септември - по повод 40-годишнината от пожара в софийския държавен цирк.

"Ех, този цирк!" - една изложба, която припомня величествените времена на българския цирк.

"По повод 40 години от пожара на тази забележителна сграда, но покрай този тъжен повод нашата цел беше да представим авторите на тази сграда, които са потънали в забравата и да насочим малко светлината към тяхното творчество", каза Валентина Върбанова, куратор на изложбата.

Изложбата представя архивни снимки, керамични циркови фигурки и разбира се, макет на емблематичната сграда на Софийския държавен цирк.

"Направихме нещо скромно, но със сърца. Направихме го, за да оставим драскотина върху паметта. Имало го е и нека да не го забравяме", журналистът Драгомир Драганов.Изложбата ще продължи да радва посетители и да ги потяпа в магията на цирковото изкуство до края на месец септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай