Голямо сърце: Карамазов дари 75 хил. за болни деца

С набраните средства вече е закупена медицинска апаратура за лечение

Голямо сърце: Карамазов дари 75 хил. за болни деца | StandartNews.com

Владимир Карамазов дари набраните средства от 75 000 лева от първата си самостоятелна изложба на педиатрична болница. "В последните години много искам да правя неща, които да имат някакъв смисъл, а не просто да направя някаква изложба", каза той в "Тази сутрин".

Идеята за благотворителна изложба се ражда, заради желанието му не просто да направи изложба, а събитие с кауза. "Важното беше, че тази кауза се реализира доста успешно. Бях доста скептично настроен какво ще стане, ако не се продаде нито една фотография", споделя актьорът.

С набраните средства вече е закупена медицинска апаратура за лечение на най-малките пациенти и новородените деца в Специализираната болница по детски болести "Проф. д-р Иван Митев".

"Страхотни деца има в България! Аз съм се наел да ходя да откривам хора и истории. За да снимам тези хора, първо малко влизам в тяхното лично пространство, научавам тяхната история. Като актьор се интересувам от историята - не само да направя една красива снимка, а да има послание", разказа още Карамазов.

През последните години актьорът и фотограф е получавал много покани за изложби, но все не е усещал, че е дошло времето да направи своята първа крачка.

"Изложбата е нещо много специално за всеки фотограф и трябва наистина да има какво да кажеш и да покажеш." - споделя той в Инстаграм профила си. 

Определя снимките, които прави на деца, като нетипични детски.

"Винаги търсех сериозността в погледите на децата, както и тяхната чувствителност и честотата, на която трептят. Тези деца ще се превърнат след години в зрели хора и исках да запечатам като спомен най-истинското, най-сериозното от тях. Въпреки че са деца."

За изложбата селектира 20 кадъра, заснети в България и чужбина. Снимките са напечатани на закалено стъкло и са лимитирани бройки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай