Глобиха Влади Въргала за снимки в пещера

Глобиха Влади Въргала за снимки в пещера | StandartNews.com

София. Известният актьор и режисьор Влади Въргала бе глобен от РИОС-Плевен. Той получи акт за установяване на административно нарушение по Закона за защитените територии, защото снимал своя продукция в пещери, намиращи се в Карлуковски карстов комплекс.

 

На 15 февруари експерти от регионалната инспекция са извършили проверка на пещерите Темната дупка, Проходна, Свирчовица, Банковица и Хайдушката дупка. Инспекцията е била по сигнали, единият от които е за снимки на филм в пещера Проходна, а друг за строителни дейности в пещера Свирчовица.

 

Проверката установила, че в двете пещери има временни декори за сцена от филм. В пещера Свирчовица инспекторите заварили снимачна дейност.

 

Извършваната снимачната дейност в природната забележителност не е съгласувана с РИОСВ-Плевен съгласно реда, определен в Закона за защитените територии, съобщават от регионалната инспекция. В тази връзка едноличен търговец или юридическо лице, което осъществява дейност в защитена територия без разрешение, може да получи глоба от 1000 до 10 000 лв.

 

Владислав Карамфилов е получил и предписание за премахване на декорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай