Гледайте Рита Ора в България

Певицата пусна късометражния си филм, заснет у нас

Гледайте Рита Ора в България | StandartNews.com

Номинираният за "Грами" казакстански DJ, музикален продуцент Imanbek и световната суперзвезда Рита Ора представят съмвестния си мини албум "Bang". Създаден и продуциран в приложението за видео срещи Zoom с участието на артисти от цял свят, този проект е дефиниция за международна колаборация.

"Когато стартирахме албума, идеята беше да развием креативни отношения с други артисти", разказва Рита. "Съвместната работа с Imanbek беше уникално преживяване, срещахме се в Zoom и обсъждахме музикалните си идеи. Наложи се да осигурим и преводачи, така че буквално трябваше да се адаптираме към съвсем нов звукозаписен ритъм. Музиката наистина е универсален език и това EP е доказателство, че творческият процес има силата да надхвърли всяка пречка, която ни разделя", добавя тя

"Bang" е звездна колекция от парчета и микс от модерен поп, клубна култура от 80-те и 90-те и завладяващ дансинга хаус. Всички тракове са в съавторство с Imanbek, който е 1-вият източноевропейски продуцент, влязъл в Top 5 на Billboard Hot 100, и Рита Ора, която държи рекорда за най-много сингли на британска изпълнителка в Top 10 във Великобритания – общо 13.

EP албумът е придружен от късометражен аудио-визуален филм. Кадрите са заснети в България. Има кадри на фона на панелните блокове в пернишкия кв. "Тева". Рита Ора и нейният балет обличат носии, които първоначално почитателите й объркаха с български – всъщност са албански, какъвто е и произходът на Рита, стайлингът й е дело на дизайнерът от Косово Валдрин Сахити. Друг от клиповете пък показва зимни кадри от Бузлуджа. За да може да снима в паметника, който е държавна собственост, екипът от Обединеното кралство е получил специално разрешение от областния управител на Стара Загора. 

"Това е съвместен проект на световно ниво с някои от любимите ми артисти и продуценти. Беше истинско удоволствие да творим заедно по такъв креативен начин. Този албум ни събра не само като артисти, но и  като хора", коментира Imanbek.

Водещият сингъл от EP албума с 4 парчета  е песента "Big", в която поп, денс и хип-хоп оживяват в едно, а към Imanbek и Рита се присъединява кралят на клубната музика и носител на "Грами" Дейвид Гета, както и изключителният талант Gunna.

"Беше удовослтвие най-накрая да работя с Рита в песента "Big", споделя Гета. "Работихме усърдно върху парчето, а с Gunna се получи още по-яко! По отношение на продукцията – работата с Imanbek беше безупречна. Всички те са невероятно талантливи и съм много щастлив да съм част от тази уникална колаборация. Супер развълнувани сме, че вече можем да споделим този проект с целия свят!", допълва той

"Big" предшества парчето "Bang Bang", което приковава слушателя с нотки на еуфория. Песента "Mood" с участието на аржентинския рапър KHEA е също толкова вълнуваща със стърчащи ритми и фънк инструментали. В четвъртото и последно парче от албума, "The One", Imanbek комбинира бомбастичен поп с трап и хаус. То е рецепта за клубна слава с танцувалните елементи в него и басовите линии, които безскрупулно отвеждат слушателя на дансинга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай