Гледаме историята на великия Ив Сен Лоран

През юли зрителите ще се насладят на експлозия от хитови премиерни заглавия по Bulgaria ON AIR

Гледаме историята на великия Ив Сен Лоран | StandartNews.com

През юли Bulgaria ON AIR поднася на зрителите истинско емоционално пътешествие от дълбините на душевната безизходица до откриването на смисъл и постигането на пълно щастие. Завладяващата история за живота на великия френски моден дизайнер „Ив Сен Лоран“ е първото заглавие, което ще превземе ефира през първата събота на горещия месец.

На 4 юли, точно в 22:00 часа, ще бъде излъчена френската биографична драма, която проследява вълнуващия и вдъхновяващ живот на 21-годишния асистент Ив Сен Лоран, който впоследствие ще застане начело на престижната модна къща „Диор“. Малко по-късно, след една от най-съдбоносните си срещи в живота с иконата на френската мода – Пиер Берже, Лоран ще създаде своя собствена модна империя. С наркотици, кризи и вдъхновение, животът на дизайнера е като непредсказуема модна фиеста. С невероятната игра на Пиер Ниней в главната роля, продукцията на режисьора Жалил Леспер получава признанието на Берже, както и възможността да използва автентични облекла на марката, а някои от сцените са заснети на местата, където емблематичната двойка прекарва голяма част от времето си.

От светския живот във Франция, на 11 юли, от 22:00 часа, зрителите ще се пренесат в центъра на вечния град с италианската драма „Великата красота“. Джеп Гамбардела е застаряващ журналист, който се изстрелва на върха на италианския елит след като публикува своя пръв и последен роман по време на 20-те си години. От този момент, писателят се отдава на мимолетни преживявания и се възползва максимално от удоволствията, които му се предоставят. Всичко се променя, когато след 65-ия си рожден ден научава за кончината на единствената жена, която някога е обичал.

Разтърсващата история за борбата на социалния реализъм с изкуството ще въведе зрителите в света на известния художник Владимир Стржемински с биографичния филм „Остатъчни образи“. Последният шедьовър на великия полски режисьор Анджей Вайда ще бъде излъчен на 18 юли, от 22:00 часа. Принуден да избира между собствената си художествена свобода и приемането на новите правила на тоталитарното управление, Стржемински отказва да компрометира изкуството си с доктрините на социалния реализъм. Изправяйки се срещу системата, художникът губи работата си и бива заличен от стените на музеите.

Месецът на премиерните хитови заглавия ще завърши с официалното предложение на Иран за „Оскар“ през 2016-а – завладяващата драма „Търговски пътник“. На 25 юли, точно в 22:00 часа, белязаната с изненадващи събития и обрати история на съпрузите и театрални артисти Емад и Рана ще отговори на въпроса възможно ли е любовта да победи страха и да оцелее в реалност, в която всичко наоколо се разрушава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай