Георги Господинов превзема Португалия

Какво каза той

Георги Господинов превзема Португалия | StandartNews.com

Георги Господинов ще представи романа си „Времеубежище“ в Португалия. Събитието ще е на 13 ноември в културния център „Casa do Comum do Bairro Alto“ в Лисабон, съобщава авторът.

Междувременно стана ясно, че Господинов е поканен за член на журито на Лисабонския кинофестивал, който се провежда от 10 до 19 ноември, и в рамките на който е представянето на книгата.

"Радвам се да съм част от журито на Лисабонския филмов фестивал (LEFFEST), заедно с Фани Ардан, Елия Сулейман, Рейчъл Кушнер... Част от журито и гостите на фестивала през годините са били Джон Кутси, Франсис Форд Копола, Бернардо Бертолучи, Вим Вендерс, Джим Джармуш, Дейвид Линч, Пол Остър, Дейвид Кроненбърг и др.", написа Господинов в профила си във фейсбук.

В рамките на представянето на португалското издание на книгата Господинов ще участва в разговор с писателя Алберто Мангел. Преводът на „Времеубежище“ на португалски език е на Моника Бонева и Пауло Тиаго Джеронимо. Книгата излиза с логото на издателство Relógio d'Água.

„Роден в България през 1968 г., Георги Господинов е виден писател, поет и драматург в европейската литература, с уникално творчество, което отразява индивидуалните и колективните грижи на нашето време и което е признато с различни награди и номинации“, пишат организаторите в официалния си уебсайт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай