Гърлото на "Рамщайн"

Гърлото на "Рамщайн" | StandartNews.com

София. Остават броени дни до дългоочаквания концерт на "Рамщайн", който ще избухне на стадион "Васил Левски" на 26 юли. Тил Линдеман и компания вече са в бойна готовност, а дрезгавият бас на вокала ще изпълни въздуха с напрежение. Той е от онези изпълнители, които нямат музикално образование и сменят десетки професии, преди да изгреят на световната сцени. Вероятно от изпълнения с превратности живот обаче идва оная искреност, с която Линдеман покорява феновете.

Тил Линдеман е роден на 4 януари 1963 година в Лайпциг. Баща му е бил писател, а майка му е журналистка. Родителите му се развеждат, когато е на 12 години.

Преди да започне да се занимава с музика тренира активно плуване.

През 1978 г. участва в младежкия плувен шампионат, провеждащ се във Флоренция, и става вицеевропейски шампион на 1500 м.

Работи и като уредник на галерия, дърводелец и плетач на кошници.

Музикалната му кариера започва в групата "Фърст Арш", където Тил е барабанист и беквокал.

На 22-годишна възраст Линдеман се сдобива с първата си дъщеря, Неле. Тил и приятелката му встъпват в брак малко след раждането на първата им рожба, но скоро се разделят и Тил отглежда дъщеря си сам.

Занимава се с музика от 1983 г., но първоначалните му опити са на аматьорско ниво. В развлекателната индустрия навлиза професионално едва 7 години по-късно. През 1990 г., скоро след като Берлинската стена пада, започва да свири на барабани.

Първата му по-сериозна група са пънкарите "Фърст Арш". Престоят му в бандата не води до каквито и да било постижения.

През 2002 година издава книгата си със стихове Messer.

Озвучава един от отрицателните герои в детския филм Amundsen der pinguin, където неговият герой трябва да открадне пингвин, който знае местонахождението на скрито съкровище.

За кратко се появява и във филма "Трите Хикса" (2002) заедно с останалите от "Рамщайн", както и във френския филм от 1999 Pola X.

Играе и активист за правата на животните във филма Vinzent.

Линдеман свири на барабани, китара и бас.

Сред любимците му са Мерилин Менсън, Жан Мишел Жар, "Блек Сабат", "Дийп Пърпъл" и др.

След почти 20 години концерти, изпълнени с пиро изпълненията, самият Тил вече е експерт по ефектите с огъня.

Има четири деца, 2 момчета и 2 момичета.

За кратко се появява и във филма "Трите хикса" (2002) заедно с останалите от "Рамщайн", както и във френския филм от 1999 Pola X.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай