ФСБ се класираха за пенсиите на звездите

Изготвя се нов списък с имена, които ще получат награди за особени заслуги към българската държава и нация

ФСБ се класираха за пенсиите на звездите | StandartNews.com

Музиканти от групите ФСБ, „Щурците“, „Тангра“ и „Ера“ са част от втория списък, одобрен от Министерския съвет за държавни парични награди, пише „Площад Славейков“. Рокаджиите са от деветдесет и двамата творци, които ще получат пенсии-награди за особени заслуги към българската държава и нация.

Предложението е внесено от министъра на културата Боил Банов. Това е третият поред списък тази година с изявени дейци на културата, свързан с отпускането на специални държавни месечни награди за приноса им.

На 9 февруари бяха отпуснати суми от 500 и 350 лв. за 65 лауреати на „Златният Орфей” по случай 55-годишнината на фестивала. Впоследствие те бяха редуцирани до 63. Списъкът предизвика бурни реакции сред пропуснатите музиканти и бе подготвен втори списък. В него са още Христо Кидиков, Георги Христов, Васил Петров, Роберта, групите „Тоника“, „Кукери“ и „Домино“, братя Аргирови, Мая Нешкова, Деян и Бойко Неделчеви, Венета Рангелова, Елвира Георгиева, Росица Кирилова. Те ще получат пенсии-награди от 350 до 700 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай