Франция снима филм за атентатите от 2015-та

Жан Дюжарден е в главната роля

Франция снима филм за атентатите от 2015-та | StandartNews.com

Френският режисьор Седрик Хименес ще снима през май филма "Ноември", който ще се върне на събитията около атентатите от 13 ноември 2015 година в района на френската столица - в главната роля е  Жан Дюжарден, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. "Историята ще потопи публиката в средите на антитероризма, чиито служители преследваха в продължение на 5 дни извършителите на атентатите от 13 ноември", уточняват продуцентите от "Стюдио канал". В онази трагична вечер отряд джихадисти уби 130 души и рани други 350 в близост до стадиона "Стад дьо Франс", в кафенета и в концертната зала "Батаклан".

Режисьорът Седрик Химинес често е изкушаван от полицейски сюжети. Той реализира през 2014 година "Французинът" с участието на Жан Дюжарден в ролята на съдия Мишел, посветил живота си на борбата срещу трафика на дрога. 

"Ноември" засега е най-амбициозният филмов проект за атентатите от 2015-та. На Дюжарден ще партнират Сандрин Киберлен, Жереми Рение, Анаис Демустие, Софиан Кам. Сценарият е  на Оливие Деманжел, а камерата ще се завърти на 12 май във Франция, Гърция и Белгия, като работата ще продължи 12 седмици. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай