Фирмите за червени килими загиват в пандемията

В сезона на наградите Холивуд е пред фалит

Фирмите за червени килими загиват в пандемията | StandartNews.com

В сезона на наградите Холивуд е пред фалит. Хиляди работници в индустрията са без работа заради пандемията. Сред най-потърпевшите се оказват производителите на червени килими, предаде Нова.

Прословутите червени килими на Холивуд бяха неизменна част от всяко бляскаво кино събитие. А разпъването им се превръщаше в ценен момент, който никой фотограф не искаше да пропусне. Само преди година по същото време собственикът на фирма за килими в Лос Анджелис - Тони Киликоглу, не е имал и един свободен ден. 

„По време на сезона на наградите дори нямахме време да спим. Рекордът ни е 15 събития и 15 партита само за ден. За седмица събитията понякога стигаха до 50”, спомня си Тони.

Към днешна дата обаче едни от емблемите на Холивуд на практика стават непотребни.

„В момента, в който затвориха киносалоните, това означаваше край на червения килим. Всеки един филм имаше своята голяма премиера - звездите да се срещнат там с феновете. Истинско изживяване беше една такава премиера”, смята Димитър Дринов.

Отменени са и прословутите звездни партита, а церемониите по раздаване на статуетки преминаха в онлайн формат. Американски експерти оценяват загубите на "хората зад кулисите" за над 100 милиона долара.

„Това е загуба на много нива. Не само затворените киносалони. Шофьори на лимузини, кетъринг, охрана, която пази звездите. Стотици, дори милиони хора, които са като скачени съдове и са принудени да се преориентират. Всеки оцелява, както може”, обясни Димитър Дринов.

Така фотографът на киносъбития от 20 години Алберто Родригес, снимал отблизо най-големите холивудски величия, е принуден да стане шофьор. Производителят на "червени килими" Тони Киликоглу също намира друг начин да оцелява - не от шоубизнеса, а от пандемията.

„ Започнахме да правим прегради от плексиглас за различни нужди на бизнеса или за събития, които продължават да се провеждат на открито”, сподели той. Въпреки новата си работа, Тони и служителите му не спират да се грижат и за килимите в склада - с надеждата, че скоро по тях отново ще стъпват звезди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай