"Финес" отесня за 4-ата изложба на Ивет Горанова

"Финес" отесня за 4-ата изложба на Ивет Горанова  | StandartNews.com

Галерия Финес в София се оказа тясна за гостите и желаещите да видят четвъртата самостоятелна изложба на Ивет Горанова. Експозицията представя 6 живописни платна, създадени през последните 6 месеца. Младата художничка е озаглавила изложбата си „6" не само защото шестицата е любимото й число, но и заради съвпадението с датата на откриване на изложбата 16.06.2016 г.

Творчеството на Ивет Горанова беше представено от Сузана Карамфилова, изкуствовед в Националната художествена галерия и от собственичката на галерията Мариела Табакова.

„За един млад автор четвърта самостоятелна изложба е вече сериозна творческа биография. Характерно за Ивет е, че рисува и представя пред публика винаги актуални произведения по теми, които я вълнуват в момента. Поставя си нови пластични проблеми, които изследва и преодолява, изграждайки един все по-разпознаваем стил. Тематично произведенията са обвързани с противоборството между светлина-мрак, добро-зло, грях- изкупление. Числото 6 е много специално за Ивет – нумерологично то е числото на жизнения и път и на личната й година, символ на баланс, хармония и любов във всички сфери на живота. Смелостта и експресията, с които работи Ивет са едни от най-силните качества на нейната искрена и екстравагантна живопис," заяви в изказването си Карамфилова.

Сред многото гости се отличаваха имената на двукратните олимпийски шампиони Боян Радев (на снимката с Ивет Горанова) и Мария Гроздева. Арт средите бяха представени от Станимир Божилов, преподавател по живопис във Департамент „Изящни изкуства" на НБУ, Иван Вукадинов, Калин Балев, както и много други млади творци.

Ивет Горанова е родена на 10 май 1989 г. в София, завършва Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров"; през 2015 г. завършва пластични изкуства „Живопис и стенопис" в Нов български университет. Това е четвъртата й самостоятелна изложба, като през миналата година направи изложба в Лондон, която премина при голям интерес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай