Фенове се гневят на "Игра на тронове"

Аря Старк отново се изплъзна на смъртта

Фенове се гневят на "Игра на тронове"   | StandartNews.com

Осмият епизод на "Игра на тронове" беше посветен на завръщането у дома. Следващите редове разкриват сюжета, така че ако не сте гледали, не четете. Денерис е отново в Мийрин след изгнанието с дотраките, Едмур Тъли зае полагащия му се престол като господар на Речен Пад, Хрътката намери нов дом, а Аря Старк най-накрая надделя над безименното момиче и обеща да поеме пак към дома си в Зимен хребет.

Това, от което обаче много зрители се оплакаха, е, че си губят времето с шестия сезон на култовата поредица. Според мнозина сценарият е объркващ и безсмислен. А Браян Мойлан от "Гардиан" пише: "Чувството на неудовлетвореност от липсващи добри неща може да се усети в голяма част от последния сезон. Част от причината е, че всеки епизод има много предвидима структура. Започва на определено място, а след това всичко се прехвърля върху Седемте кралства. Това е така, може би защото от екипа, изглежда, не знаят колко време да инвестират в героите и възможностите им за развитие". Авторът коментира, че най-безсмислени са сцените с Речен Пад. Според него, най-голяма загуба на време са трагичните герои, които са имали много малки участия преди.

"Прекарахме цели два епизода на безсмислена смърт", допълва Мойлан.

Младата актриса Мейзи Уилямс, която претворява Аря Старк, разказва пък пред "Ентъртеймънт Уикли" за последния екшън момент, в който беше наръгана: "Бях на музикален фестивал преди снимките и не бях спала целия уикенд. А после трябваше да скачам в Ирландско море. Беше напълно маниакален ден. Направихме един милион различни кадъра. Искахме да бъде наистина паникьосващо и екстремно. Аря не е била емоционална от много дълго време и искахме да я разтърсим малко. Тя се разхожда и убива наред, но когато самата тя е заплашена от смъртта, се вкамени. Защото има още какво да прави."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай