Фенки по петите на Клуни

Страхотният Джордж постоянно попада в обсади за автографи

Фенки по петите на Клуни | StandartNews.com

Берлин. Партита без край, провокативни пресконференции и любопитни перипетии превръщат тазгодишното Берлинале в едно от най-интересните фестивални издания. Стотици дами обикалят кинаджийските локации с мерака да срещнат Джордж Клуни, да му поискат автограф и да се снимат с него. Те го причакват след прожекциите, преди купоните и по време на срещите с медиите. Вечният секссимвол е в столицата, за да представи своя филм "Пазители на наследството" в компанията на Мат Деймън, Джон Гудман, Бил Мъри и Жан Дюжарден. Клуни има апартамент в Берлин, така че се чувства тук като у дома си, коментират с радост местните хроникьори.

 

Неслучайно той влиза на всички купони и коктейли през главния вход, без тъмни очила и в характерния си небрежно елегантен стил. Разписва снимките си с широка усмивка и понякога дори прави комплименти. След няколко сбирки стана ясно, че любимият му цвят е сивият и че напоследък си пада по плетени жилетки.

 

Повечето от знаменитостите са придружени от най-близките си. Мат Деймън е с жена си, с която всъщност рядко се разделя. Ума Търман, очарована от първата си визита въобще на фестивала в Берлин, кацна на летище "Тегел" с едногодишната си дъщеря. Пиърс Броснан, който пристигна за световната премиера на филма си "Дългият път надолу", е по традиция с майка си. Бившият агент 007 се разходи с нея из Берлин, правейки снимки с телефона си като най-обикновен турист, но доста по-елегантен в тъмно палто и бомбе, както подобава на един истински Джеймс Бонд.

 

Най-голям интерес до този момент, а вероятно и въобще за целия фестивал, предизвика филмът на скандалния Ларс фон Тиер "Нимфоманка, част първа". Умелата реклама, че на Берлинале ще бъде прожектирана нецензурираната режисьорска версия, продаде хиляди билети за рекордно кратко време. "Нимфоманка" обаче далеч не е история само за сексуалните приключения на една жена, а е сериозен, красив, тъжен и забавен филм за големите въпроси, които вечно вълнуват - за доброто и злото, за нуждата от любов, за смелостта и свободата да следваш пътя си, колкото противоречив и оспорван от обществото да е той.

 

Берлин се лиши от присъствието на две звезди, които бяха потвърдили присъствието си тук. Кейт Бланшет, която играе в два филма от афиша - в "Пазители на наследството", където е единствената дама, и в австралийския "Смяната", остана в Ню Йорк. Тя държеше да се сбогува със своя колега и приятел Филип Сиймур Хофман. Той също щеше да посети Берлинале за премиерата на последния си филм Got's рocket, който се завъртя на Сънданс, както и да представи пред инвеститори първия си режисьорски проект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай