Фърги и Дъфи в София

Фърги и Дъфи в София | StandartNews.com

Световноизвестният фотограф Бен Ритър открива днес изложба у нас във Vivacom Art Hall. Работил за "Ню Йорк таймс", MTV, "Ню Йоркър", "Вог", "Ролинг стоун" и "Плейбой" е правил портрети на десетки знаменитости. Маестрото сподели, че се познава лично и с Брус Спирнгстийн. "Често си пием кафето заедно, но не се е случвало да го снимам", разказва нюйоркчанинът. Двамата са израсли в Ню Джърси и често се засичали. С Джон Бон Джови обаче не се знаят, защото той е родом от по-южната част на Щатите. Много известни хора са тръгнали от Ню Джърси, смее се Бен.

33-годишният Ритър започнал да снима знаменитости след покана за работа от гиганта MTV. Подробности той ще разкаже по време на лекцията си в четвъртък в изложбената зала.

Събитието е част от платформата "Майстори на фотографията", създадена от фондация "Мусиз" и фондация "Америка за България" и подкрепена от VIVACOM. Изложбата показва 40 фотографии на световни знаменитости, фотомодели,случайни герои от улиците на Ню Йорк и еротични звезди. Сред тях са Фърги, Дъфи, Бек, Джон Леджънд, Клое Севини.

"Обичам красиви хора, които правят грозни неща. В това има особено интересна за мен естетика", казва той.

У нас майсторът на обектива ще покаже комерсиални и лични фотографии, обединени от основната посока в неговата работа - да търси уникални състояния и моменти.

На въпроса каква е тайната на това да хванеш перфектния момент, Бен отговаря: "Имах един редактор, който винаги ми повтаряше: "Направи го като графика, направи го красиво. И не го прецаквай, по дяволите." Чувам го в главата си всеки път, когато снимам".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай