Евровизия отива в САЩ

Американският песенен конкурс ще бъде излъчван по телевизията NBC от догодина

Евровизия отива в САЩ | StandartNews.com

Песенният конкурс Евровизия отново напуска границите на Стария континент. В навечерието на излъчването на победителя за 2021-а от САЩ обявиха, че първото издание на тяхната версия на музикалното състезание ще стане факт още догодина.

Американският песенен конкурс ще бъде излъчван по телевизията NBC. Той ще e копродукция между Propagate и Universal Television Alternative Studio. Шоуто ще включва изпълнения на живо от представители от всички щати, които ще се впуснат в надпревара за титлата "най-добра оригинална песен".

На сцената ще могат да се качват солови артисти, дуети, диджеи и групи. "Те ще изпълняват авторски песни, за да отпразнуват различните стилове и жанрове из Америка", коментират от сайта eurovision.tv, посветен на Евровизия.

Регламентът на версията в САЩ ще се отличава с три кръга – рундове за класиране, полуфинали и финал. Подбирането на участниците е вече стартирало, предава "Монитор".

"За 65 години Евровизия свързва хората надлъж и нашир. Като собственици на този особено успешен формат, ние виждаме как той е намерил мястото си в сърцата на милиони из Европа и отвъд нея. Сега сме развълнувани, че имаме перфектните партньори, с които да споделим уникалното състезание и страстно празненство на музиката и авторските песни", коментират от Евровизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай