Ева Грийн поведе армия

Войната между гърци и перси оживява в зрелищни кадри

Ева Грийн поведе армия | StandartNews.com

Филмът "300: Възходът на една империя" е продължение на блокбъстъра "300". Новата лента е създадена въз основа на последния графичен роман на Франк Милър, "Ксеркс", и се базира на действителни исторически събития като битката при Саламин. Бойното поле в тази част на сагата е в морето. Режисьорът на първия филм Зак Снайдър сега е в ролята на продуцент. На неговия стол сяда Ноам Мъро. Той обяснява, че "300: Възходът на една империя" е продължение, но на практика действието се развива по същото време като в първата лента. Новият поглед към гръко-персийските войни е по-общ.

 

"Това е морска битка, която се разиграва през същите три дни, в които се води тази при Термопилите и е не по-малко значима", казва режисьорът. Палитрата тук е много по-голяма, исторически и географски, а изнесени по море сражения са снимани на сушата - в "Ню Бояна" в полите на Витоша. Тогава у нас дойде и Ева Грийн. Лентата, както и първата, има уникален визуален стил. Той променя жанра на епичния екшън като пресъздава историческо събитие по сюрреалистичен начин.

 

Зрелищното действие разказва за опита на генерал Темистокъл (австралийският актьор Съливан Степълтън, познат от сериала "Ответен удар") да обедини всички гърци и да ги поведе в битка, която ще промени изхода на войната. Той се изправя срещу огромната персийска армия, водена от обожествения Ксеркс (бразилецът Родриго Санторо) и от Артемизия (Ева Грийн). Лена Хеди е спартанската царица Горго, вдовица на Леонид (Джерард Бътлър). Ханс Матисън е в ролята на Аскилос, а Дейвид Уенъм се завръща в ролята на Дилиос.

 

Куче осиновява момче


"Мистър Пибоди & Шърман" е научно-фантастична комедия. В основата на анимацията е залегнала историята за отношенията между баща и син. "Мистър Пибоди осиновява Шърман и го отглежда по най-добрия начин, който знае. Като с всяко семейство, нещата стават сложни, така че и двамата герои трябва да пораснат и да се научат как да се превърнат в още по-добър екип", обяснява режисьорът на филма Роб Минкоф, чийто предишни хитове са "Цар Лъв" и "Стюарт Литъл".

 

Малката подробност е, че мистър Пибоди е най-образованото и изискано куче в света. Той е ловък бизнесмен, изобретател, учен, Нобелов лауреат, гастроном, олимпийски медалист и гений. Пибоди е изобретил машина на времето, наречена Уабак, за да може синът му Шърман да види отблизо с очите си историята на човечеството. Палавият момчурляк обаче използва чудатата измишльотина, за да впечатли с разходка във времето своята приятелка Пени. Така предизвиква дупка във вселената, а това обърква най-важните събития в световната история. Преди завинаги да се променят миналото, настоящето и бъдещето, ученият мистър Пибоди трябва да ги спаси и да се изправи пред най-трудното предизвикателството за всички времена - как да бъде родител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай