Ето го "Будител на десетилетието"

Кой е големия победител

Ето го "Будител на десетилетието" | StandartNews.com

През 2019 година той бе избран за "Будител на годината", а днес – четири години по-късно, читателите и слушателите на БНР го избраха за "Будител на десетилетието".

Той е… Никола Рахнев – победителят в кампанията на обществената медия и Ива Дойчинова, които в продължение на десетилетие търсят онази кауза или човек, който ще запали искрата за доброто.

"Будител е всеки, който вдъхновява българският народ да вярва в себе си… Правете колкото се може повече добро, по всеки възможен начин, по всяко време, навсякъде, защото има огромен смисъл. А смисълът да правим добро е да оставим един по-добър свят, една по-добра България за децата ни", сподели развълнуваният победител.

Никола Рахнев получи статуетката "Аз, Буки, Веди - Знание", изработена от Александър Пройнов, а му я връчи социалният министър Иванка Шалапатова.

В речта си тя отбеляза: "Обградени сме от разделение, от липсата на вяра, от липсата на надежда. Затова днес е един особен празник за България, защото в рамките на тази кампания – 10 поредни години, ние се уверяваме, че в България има прекрасни хора.

Има будители, които могат да събудят енергия не само в България, но и в целия свят. Това е един много специален човек, явление в нашата действителност, защото по много тих начин променя света, с достойнство посреща сълзите на хората и със сърцето си чувства тяхната любов и благодарност, но и човек, който предава своята ценност и модел на поведение на своите деца".

Рахнев беше един от първите, които се включиха в помощ на наводнените села в Карловско. Къщата му "Прегръдки от България" приюти десетки бежанци от войната в Украйна през 2022 г., а земетресенията в Турция и Сирия също станаха повод за светкавично събиране на помощи и логистика, която да достигне бързо до пострадалите хора.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай