Епичен сериал свършва след 24 години

Дванадесетият сезон на поредицата ще бъде последен

Епичен сериал свършва след 24 години | StandartNews.com

Награждаваният комедиен сериал "Успокой топката" (Curb Your Enthusiasm), чийто създател и изпълнител на главната роля е комикът Лари Дейвид, приключва след 24 години, съобщи Би Би Си. 

Дванадесетият сезон на поредицата ще бъде последен, съобщиха от "Уорнър Брадърс-Дискавъри" (Warner Brothers-Discovery), които притежават мрежата HBO.

Комедията, чиято премиера е през 2000 г. и в която Дейвид играе измислена версия на самия себе си, е най-дълго излъчваният комедиен сериал на HBO.

В сериала са участвали комици като Джеф Гарлин и Сузи Есман. Те ще се завърнат в ролите си за последния сезон.

Дванадесетият и последен сезон, включващ 10 епизода, ще има премиера на 4 февруари по HBO Макс. Финалът на поредицата ще бъде на 7 април.

Първият епизод на сериала "Успокой топката", получил одобрението на критиката, е излъчен през 2000 г. 

Поредицата има 51 номинации за "Еми" и две награди, както и пет номинации за "Златен глобус" и едно отличие. 

Лари Дейвид е известен и като създател на сериала "Сайнфелд" заедно с комика Джери Сайнфелд. Дейвид е главен сценарист и изпълнителен продуцент на ситкома през първите му седем сезона.

"Тъй като "Успокой топката" е към края си, сега ще имам възможност най-накрая да се отърся от образа на Лари Дейвид и да стана човекът, който Бог е предвидил да бъда - внимателен, мил, грижовен, деликатен, какъвто бях, докато не се изхабих от образа на този злобен герой", казва Дейвид.

Сериалът прекъсва за шест години между осмия и деветия сезон, преди да се завърне отново. Този път обаче изглежда, че това наистина е неговият край. 

"Лари Дейвид, казвам ти сбогом. Твоята мизантропия няма да ми липсва", казва комикът.

От HBO отбелязаха, че е трудно да се каже сбогом на "такъв новаторски, брилянтно забавен и емблематичен сериал".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай