Събота,

Енио Мориконе открива моста в Генуа посмъртно

От: Агенция Стандарт -
235
Енио Мориконе открива моста в Генуа посмъртно
A
A
A

Енио Мориконе е композирал произведение в памет на жертвите от рухването на моста "Моранди" край Генуа, което ще звучи в края на юли при откриването на новия виадукт, проектиран от известния архитект Ренцо Пиано, съобщи ТАСС. Творбата "Tante pietre a ricordare" ще бъде изпълнена за пръв път от оркестъра и хора на театър "Карло Феличе", пише италианският вестник "Секоло XIX".

"Изключително запомнящата се и трогателна композиция е с продължителност четири минути. Това е последната партитура, създадена от маестрото", гласи изявление от театъра. Програмата предвиждала Мориконе да дирижира дистанционно оркестъра. Вместо това диригент ще бъде синът му Андреа.

Мостът "Моранди" край Генуа, по който минава италианската магистрала А10 и е част от европейския път Е80, рухна на 14 август 2018-а, докато върху него се намираха над 30 леки автомобила и три камиона. При инцидента загинаха 43 души, няколкостотин души останаха без жилища, засегнати от падналата конструкция. Новият мост бе завършен в края на април тази година.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com