Джордж Лукас гледа златото ни в Лувъра

Джордж Лукас гледа златото ни в Лувъра | StandartNews.com

Париж удължава с две седмици рекламата за съкровищата ни в метрото

Световният кинаджия се задържал най-много пред Севт Трети

Джордж Лукас е разгледал уникалната българска изложба в Лувъра. Световноизвестният американски режисьор, продуцент и сценарист, който днес навърши 71, е бил между първите, видели експозицията "Епопея на тракийските царе", съобщиха от министерството на културата. Създателят на "Междузвездни войни" отишъл там още преди откриването и е бил разпознат от кураторите. След разходката между антиките той не е направил коментар, твърди д-р Александър Баралис от култовия музей.

Междувременно заради големия интерес Лувърът удължава с още две седмици рекламната кампания на нашата "Епопея". На всички възлови станции в метрото на Париж, където всеки ден минават милиони, има монтирани реклами за българската изложба със 1629 експоната. В подземната железница тракийският цар Севт III блести като истински владетел.

Любопитството към тракийците в крилото "Ришельо" на Лувъра е огромно - от средностатистически туристи до членове на официални делегации от различни държави. Публикациите за изложбата в страницата на музея във Фейсбук, която има над 1 милион последователи, регистрира много споделяния. Специализираното списание за изкуство и култура "Exponaute" публикува неотдавна резюме за "Епопеята". Съкровищата на траките ще останат в Лувъра до 20 юли 2015-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай