Джордж Мартин обеща „Ветровете на зимата“ през 2021

Благодарение на изолацията напредвам, разкри авторът

Джордж Мартин обеща „Ветровете на зимата“ през 2021 | StandartNews.com

Джордж Р. Р. Мартин заяви, че благодарение на изолацията заради пандемията, той е успял да напредне с писането на „Ветровете на зимата“, предадоха от Variety. Култовият автор се надява да завърши шестата книга от поредицата „Песен за огън и лед“ през 2021-а.

Мартин се крие в бунгало в планината от няколко месеца вече. Той написа съобщение към феновете си, за да сподели, че е добре, пази се и разкри до къде е стигнал с романа си.

„Поне едно хубаво нещо да излезе от тази ситуация. По цял ден пиша – завърших няколко глави вече. Но книгата е огромна и имам още много работа. Редуват се добри и лоши дни, но за сега съм доволен как историята се развива“, коментира авторът.

Мартин сподели и разочарованието си, че си е отменил пътуването до Нова Зеландия за 78-то издание  на World Science Fiction Convention, но обеща да се върне догодина, надявайки се дотогава Ковид-19 и книгата да са приключени.

Джордж разкри още, че работата по сериала предистория на „Игра на тронове“ – „Къщата на дракона“, върви чудесно. Той сподели, че в бъдеще феновете могат да очакват още адаптации на негови творби на малкия и големия екран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай