Джони Деп се завръща на големия екран

Вече е в кината

Джони Деп се завръща на големия екран | StandartNews.com

"Жан дю Бари: Фаворитката на краля" е триумфалното завръщане на актьора Джони Деп на голям екран, в ролята на крал Луи XV. На екрана достойно му партнира впечатляващата Майуен, която е и сценарист, и режисьор на филма.

Красивата любовна история, която впечатли зрители с всякакви вкусове - от първи декември е в кината в София и в цялата страна.

В продължение на 17 години Майуен е почти обсебена от идеята за този проект и от образа на дръзката, свободолюбива куртизанка, която става фаворитка на Луи XV.

Във филма необикновената съдба на графиня Жан дю Бари е представена като приказка, смесваща класика и модерност. Неразбрана от двора, който й приписва намерения, каквито няма, тя е ненавиждана от дъщерите на краля и постоянен обект на сплетни... Жан не е интригантка, а щедра влюбена жена, добре образована, покровителка на изкуствата - едно "момиче от никъде" донесло вятър на спонтанност и ексцентричност във Версай.

Кадрите са великолепни, дворецът е възхитителен, и вместо феминистка провокация се е получила скромна и симпатична мелодрама.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай