Джереми Ренър: Бяхме като в детска градина

Джереми Ренър: Бяхме като в детска градина | StandartNews.com

Джереми Ренър става популярен от хитовия филм „Специален отряд", където си партнира с Колин Фарел. През 2009 г. е номиниран за "Оскар" за главна роля във „Войната е опиат", а на следващата година за поддържаща в „Градът". През 2011 г. игра в „Мисията невъзможна: Режим Фантом" с Том Круз, а през 2012 се появява в култовия филм „Отмъстителите", където играе агент Клинт Бартън (Ястребово око). От "Форум филм България" предоставиха специално за "Стандарт" интервю с актьора.

-Кога режисьорът Джос Уедън ви уведоми, че Ястребото око ще има доста по-голямо присъствие в новата серия?
-Това се случи на доста ранен етап, още преди сценарият да е напълно готов. Видяхме се с Джос на парти и ми разказа, че ще има един вид обрат. Джос и аз наистина обичаме този образ и не го бяхме използвали в пълнота в първия епизод. Сега се получи наистина готино-показваме човешката страна на Ястребово око, и това за мен беше много интересно. Да разкрия, че героят ми е човек и има своите ограничения.

-Какво е да работиш в екип, с който се познавате толкова добре?
-По традиция Отмъстителите не се обичаме много-много, ние сме като дисфункционално семейство и това е супер. Но извън снимачната площадка всички с колегите се разбираме прекрасно и мисля, че именно кастът е най-значимата част от успеха на тези филми. В първата серия, аз така и не се засякох с Робърт Дауни-младши. Всичко, което видях беше Скарлет Йохансон и малко от Том Хидълстън. Бях си насаме със себе си през повечето време, хипнотизиран. В "Ерата на Ултрон" бяхме много по-дълго заедно, което беше супер за нас, но кошмарно за Джос. Трудно му беше да организира 10 луди актьори, на които име супер забавно постоянно да си говорят. Бяхме като група в детската градина. Той буквално трябваше да подсвирква с уста, за да го чуем.

-Каква е връзката на Ястребово око с Тони Старк?
-По-различна е, след като научава някои неща за миналото на Ястребово око и приятелството им се задълбочава. Да работиш с Дауни-младжи е като да се излее тон забава върху теб. Той знае как да поддръжа ситуацията жива и свежа, и никога не знаше какво ще му излезе от устата. Това ми харесва.

-Какво е да снимаш в реална обстановка?
-За мен като актьор, а и за героя ми, е по-лесно да играя, заобиколен от истински предмети, вместо само на зелен екран. И с топка за тенис вместо ябълка. Когато снимахме в Алпите, пейзажът беше твърде красив, но после трябваше да се изрежат тези картини, за да докарат визията на град, разрушен от война.

-Какво внася Спейдър от себе си за ролята на Ултрон?
-Джеймс Спейдър придава много тежест и човечност, създава характер на ролята. Има този избухлив темперамент на 14-годишно момче. Джеймс е наистина велик. Той придава човешки облик на нещо, което няма нищо общо с хомо сапиенс.

-Направиха ли този път лъкът ви като за левичар?
-Аз съм левичар и това означава, че държа лъка с дясната си ръка. Героят ми имаше малка роля и в "Тор" и тогава лъкът беше като да десняци. След това го оправиха. Но тогава помня, че ми беше по-голям от колкото трябва и хватът ме затрудняваше. Ръката ми постоянно се изплъзваше и хванах тендовагинит. Сега го оправиха, а външният му вид е същия.

-С какво този филм е по-различен?
-Каскадите са нечувани, отношенията между Отмъстителите не стават по-добри, но пък за сметка на това по-дълбоки. Това е един много, много голям свят, с още повече песронажи. Силата и на първия филм е в това, че не се взема прекалено насериозно. Затова се гледа от хора на всякаква възраст. Не само от тийнейджъри. Родителите ми също го харесват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай