Джеки Стоев за Джони Пенков: Винаги изпълняваше себе си

Актьорът, сценарист, хуморист и звукоинженер почина във вторник на 87

Джеки Стоев за Джони Пенков: Винаги изпълняваше себе си | StandartNews.com

Фото БГНЕС

Във вторник на 87-годишна възраст почина актьорът, сценарист, хуморист и звукоинженер Джони Пенков. Истинското му първо име е Георги и е роден на 27 ноември 1933 г. в София. Той завършва радиотехника във ВМЕИ "Ленин", специализира електроакустика във Франция и е бил научен сътрудник в НИИ "За кинематография и радио".

Неговият близък приятел Георги Стоев-Джеки сподели в „Тази сутрин“ свои спомени.

„С Джони се познаваме вероятно от 60 години, а от около половин век работим заедно. Всъщност той не бе точно актьор, защото не влизаше в роли, винаги изпълняваше себе си. Продължи да работи дори и по време на пандемията. Снимаше документален филм "Махалата" от прозореца в дома си и се шегуваше, че спестява транспортни разходи“, разказа режисьорът.

В характерния си стил Джеки Стоев се пошегува, че снощи Джони му се е обадил и казал: „Тук е много хубаво. Радой Ралин и други приятели са тук, но не бързайте да идвате, имам достатъчно време“.

Режисьорът допълни, че Джони е бил много отговорен човек, който има патенти и множество публикации на тема акустика в чуждестранни научни списания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай