Неделя,

Джани Моранди в „Островът на Пиетро“

От: Агенция Стандарт -
1047
Джани Моранди в „Островът на Пиетро“
A
A
A

Световноизвестният певец Джани Моранди е в главната роля в „Островът на Пиетро“ - една от най-успешните италиански романтични поредици, която ще се завърти в ефира на bTV Lady от 1 април. Хитовият сериал, който със старта си събира близо 5 милиона зрители пред екраните на италианския Canale 5, ще се излъчва всяка делнична вечер от 21 часа. „Островът на Пиетро“ отвежда в едно от най-красивите кътчета на земята, където обаче предстои да се разрази същинска буря в рая. Продукцията съчетава няколко от най-интересните жанрове – драма, романтика, мистерия и крими, в което според италианските телевизионни критици се крие и ключът към успеха й.

 Ето и щрихи от сюжета. Пиетро Серени е педиатър в Карлофорте – единственото градче на великолепния остров Сан Пиетро в провинция Южна Сардиния. Благодарение на голямата си отдаденост, той се превръща в опора за тази малка и на пръв поглед сплотена общност. Един ден, докато Пиетро тича с кучето си на плажа, се случва нещо неочаквано – експлозия по време на абитуриентския бал на завършващите местната гимназия. Пиетро веднага отива до мястото на произшествието, излагайки живота си на риск. За нещастие обаче инцидентът причинява смъртта на четири деца от гимназията.

 В същото време в Милано дъщеря му Елена, заместник-комисар в полицията, решава да се премести в Лондон с любимия си Джовани – известен криминалист. Планът им е осуетен от едно обаждане, което Елена получава от Инес – директор на гимназията и приятел на семейството, която я информира за инцидента, станал в Карлофорте. Притеснена за баща си, Елена е принудена да се завърне на мястото, което е напуснала преди петнадесет години след смъртта на майка си и което й навява единствено и само мрачни спомени.

 След като установява, че баща й е добре, Елена решава да напусне острова незабавно, но срещата ѝ с комисаря, отговарящ за случая – Алесандро, който е и ученическата й любов, я кара да остане и да помогне в разследването. Двамата откриват, че експлозията всъщност не е нещастен инцидент и са убедени, че 15-годишно момиче е замесено в този злонамерен акт. Може ли една трагедия да възроди стари чувства и да разтърси живота на всички из основи, колко силна може да бъде жаждата за отмъщение вследствие на отхвърляне и тормоз – отговорите в епизодите на „Островът на Пиетро“.

Освен Джани Моранди, автор на емблематичния хит от филма „Кръстникът“ – „Parla piu piano“, в ролите на Елена и Алесандро влизат двама от най-известните млади италиански актьори – Чара Басчети и Микеле Росиело, които освен на телевизионния екран, се изявяват и на модния подиум и са сред топ инфлуенсърите в Инстаграм.

 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com