Джани Моранди с 15% изгаряния

Болката е такава, че когато ми сменят превръзките, ме упояват, разкри певецът

Джани Моранди с 15% изгаряния | StandartNews.com

Изгаряния върху 15% от тялото – по ръцете, краката, седалището, гърба и дори едното ухо, а болката е такава, че „когато ми сменят превръзките, ме упояват“. Така легендарният италиански певец Джани Моранди описва престоя си в болницата „Буфалини“ в Чезена, специализирана в лечението на изгаряния, където бе откаран преди около три седмици, съобщава "Монитор".

Той попадна там заради инцидент при подпалване на сухи храсти в градината на дома си, при който се подхлъзна в пламъците.

„С течение на времето се плаша все повече, защото си давам сметка за риска, на който се подложих. В крайна сметка извадих късмет – първо, защото останах жив, и второ, защото успях да запазя лицето си. Когато пропаднеш в дупка, опирайки се на пън, който смяташ, че ще издържи, а се окажеш сред жаравата, е наистина ужасно изпитание“, разказва Моранди пред Il Resto del Carlino. „Захванах се с ръце за горящ клон, само и само да се измъкна. Вярвам, че някой ме е гледал от горе, от небето, и ми е помогнал“, споделя 76-годишният певец.

„Лявата ръка – тази, с която се вземат акордите на китарата, вече се движи добре и мога да кажа, че почти се е възстановила. Дясната към момента е доста слаба, трябва да правя много физиотерапия и ще е нужно време. Трябва да й възвърнем жизнеността“, казва легендарният бард.

Джани Моранди обяснява, че без медикаменти не би могъл да издържи болката от изгарянията. Когато му сменят превръзките – а това става на два дни, лекарите го приспиват. Що се отнася до престоя му в клиниката, медиците говорят за поне още десетина дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай