Петък,

Джани Моранди с 15% изгаряния

От: Агенция Стандарт -
1163
Джани Моранди с 15% изгаряния
A
A
A

Изгаряния върху 15% от тялото – по ръцете, краката, седалището, гърба и дори едното ухо, а болката е такава, че „когато ми сменят превръзките, ме упояват“. Така легендарният италиански певец Джани Моранди описва престоя си в болницата „Буфалини“ в Чезена, специализирана в лечението на изгаряния, където бе откаран преди около три седмици, съобщава "Монитор".

Той попадна там заради инцидент при подпалване на сухи храсти в градината на дома си, при който се подхлъзна в пламъците.

„С течение на времето се плаша все повече, защото си давам сметка за риска, на който се подложих. В крайна сметка извадих късмет – първо, защото останах жив, и второ, защото успях да запазя лицето си. Когато пропаднеш в дупка, опирайки се на пън, който смяташ, че ще издържи, а се окажеш сред жаравата, е наистина ужасно изпитание“, разказва Моранди пред Il Resto del Carlino. „Захванах се с ръце за горящ клон, само и само да се измъкна. Вярвам, че някой ме е гледал от горе, от небето, и ми е помогнал“, споделя 76-годишният певец.

„Лявата ръка – тази, с която се вземат акордите на китарата, вече се движи добре и мога да кажа, че почти се е възстановила. Дясната към момента е доста слаба, трябва да правя много физиотерапия и ще е нужно време. Трябва да й възвърнем жизнеността“, казва легендарният бард.

Джани Моранди обяснява, че без медикаменти не би могъл да издържи болката от изгарянията. Когато му сменят превръзките – а това става на два дни, лекарите го приспиват. Що се отнася до престоя му в клиниката, медиците говорят за поне още десетина дни.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички