Две принцеси на парти в София

Катарина Югославска и Марина Лобанов-Ростовски ще блеснат на "Бизнес дама на годината"

Две принцеси на парти в София  | StandartNews.com

Две чистокръвни аристократки ще бъдат сред специалните гости на "Бизнес дама на годината" на 28 ноември. Тогава Евгени Минчев, притежател на правата за конкурса, ще посрещне в "Шератон" Нейно кралско височество принцеса Катарина Югославска, внучка на последния крал на Югославия, и наследницата на дворянската руска фамилия принцеса Марина Лобанов-Ростовски. За да поздрави номинираните и да бъде в компанията на лорда, от Лондон идва и "Мис Великобритания-Вселена 2013" Ейми Уилъртън. Дрес кодът е black tie - смокинг и папийонка за мъжете, вечерни рокли за дамите. Фешън разузнаването на "Стандарт" обаче разкри, че повечето от евите са се ориентирали към червеното и бутилковото зелено - последни писъци за сезона. Кокът и буклите ще доминират сред прическите.

Преди четири години Евгени купува марката от предишните собственици, като променя стила на благородната надпревара и дори вида на наградите. Те са произведени в Кралската бижутерийна компания Garrard, където правят всички бижута за синьокръвните особи. Пластиките са комбинация от платина и злато.

Евгени: Не залитаме по блясъка

- Евгени, с какво конкурсът "Бизнес дама на годината" ще бъде по-различен в сравнение с 2012-а?

- Не бива да се очаква нищо извънредно, прекалено модно или излишно - защото в същността си това е класически консервативен конкурс. Зададено е строго начало преди 22 години, което аз следвам, но и обогатявам. Номинираните вече четвърта година са доволни и приемат моите решения, които съгласувам с тях. Иска ми се да подсилим благотворителността. За да поддържаме екобаланса, се отказахме да отпечатваме покани на хартиен носител. Променихме наградата, която беше твърде остаряла морално и не носеше посланията на конкурса. Днес статуетката е звезда, с която може да се отъждестви всяка работеща и успяваща жена. Мотото е "Етническата толерантност в бизнеса".

- Принцеса Катарина, чийто кръстник е Симеон Сакскобургготски, ще дойде за първи път в България, и то по твоя покана. Как я убеди да бъде специален гост?

- Принцеса Катарина е изключителна. Тя е отлично приета във висшите аристократични кръгове по света. Племенница е на принц Филип, съпруг на Елизабет Втора, и е внучка на последния крал на Югославия. На 28 ноември тя има рожден ден, който прие да празнува с нас. Интересен е фактът, че принцесата доскоро беше стотната наследница на трона на Великобритания. След появата на малкия Джордж вече е 101-ва.

- На вечеря в Лондон предаде покана на кмета Борис Джонсън. Как и къде се запознахте с него?

- Борис е символът на Лондон, той е един от най-забележителните кметове в историята на този космополитен град. Когато му дадох поканата за "Бизнес дама на годината", всъщност се срещнахме за трети път. В камерното общество бяхме 35 души от цял свят, които го подкрепяме в неговите кандидатури. А се запознахме на вечеря, когато той се кандидатира за втори мандат като кмет. Общувахме и на партито, което даде, след като го преизбраха. Тогава дойде и Дейвид Камерън. Не е изключено Джонсън да се кандидатира за министър-председател на Великобритания. А му връчих поканата, защото искам по-често да чува за България.

- Ти живееш между София и Лондон - представяш ли българските бизнес дами на английските?

- Няколко пъти съм организирал посещения на високо ниво на участнички в конкурса в британската столица. Уредих покани на няколко българки за парти на лорд Астор в House of Lords и частно посещение на английския парламент. Водил съм номинирани бизнес дами на знаменитите Руски балове в Лондон, представял съм ги с цел да си бъдат полезни една на друга.

- Посрещаш ли ги в частния клуб The Lansdowne, на който си член?

- Три до четири пъти годишно правя събития в Лондон - в различните клубове, в които членувам. И тъй като те са затворени, присъствието на външни хора там е особено вълнуващо. На моето "Мартеница парти" поканих и няколко българи. На всеки гост няколко дни преди събитието бе изпратен видеоклип с обяснение какво представлява ритуалът. Влиятелни личности в Лондон с гордост поставиха на дрехите си този най-български символ и си тръгнаха с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай