Днес се открива фестивалът Аполония 2018

Днес се открива фестивалът Аполония 2018 | StandartNews.com

С концерт на Младежката филхармония-София със солист цигуларя Кай Орлинов се открива 34-тото издание на Празниците на изкуствата „Аполония" тази вечер в Созопол. За 10 дни на 5 фестивални сцени ще бъдат представени над 70 културни събития, част от тях са световни и национални премиери.

И тази година „Аполония" събира всички изкуства на едно място и това е Созопол. Във фестивалните дни до 8-ми септември всеки може да открие любимия си автор-музикант, художник, писател и артист. 30 концерта, 10 театрални спектакъла, 4 изложби и над 20 литературни събития са включени в програмата, уточнява артистичният директор на фестивала Маргарита Димитрова.

Постиженията на българските творци през последния културен сезон, новите тенденции, интересни виждания и интерпретации в различните видове изкуства представя „Аполония". За фестивала слушаме Сопраното Габриела Георгиева.

Театралният спектакъл „Чамкория" и филмът „Посоки" на реж. Стефан Командарев са сред хитовите заглавия. С концерт на ФСБ ще бъдат закрити празниците на изкуствата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай