Ди Каприо - в топ 10 на младите лъвове

Актьорът получава номинация за "Оскар" на 19 години

Ди Каприо - в топ 10 на младите лъвове | StandartNews.com

Един от вечните секссимволи на Холивуд Леонардо ди Каприо чукна 46. Актьорът стана световна звезда през 90-те, най-вече благодарение на огромния успех на "Титаник", но кариерата му всъщност започва на ранна възраст. 

За пръв път Лео се появява на телевизионните екрани когато е едва на 5. Захваща се по-сериозно със занаята обаче по-късно в тийнейджърските си години.  Между 1989-а и 1991-а актьорът се снима в множество отделни епизоди в сериали и най-вече в "Родители". През 1991-а пък е първата му роля на голям екран - в хорър филма "Критърсите". През 1993-а излиза "Защо тъгува Гилбърт Грейп", в който 19-годишният Ди Каприо си партнира с 29-годишният Джони Деп. Филмът получава много добри отзиви от критиците, а Лео получава първата си номинация за "Оскар". Той се разминава с безценната статуетка още няколко пъти - през 2005-а за "Авиаторът", през 2007-а за "Кървав диамант" и два пъти през 2014-а за "Вълкът от Уолстрийт" (като актьор и като продуцент). Лео най-сетне триумфира на Оскарите през 2016-а, когато заслужено прибира наградата за играта си в "Завръщането". Тази година той също изпусна златото, следкато беше номиниран за изпълнението си в хита на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд". 

Ето и малко известни факти за любимеца на дамите:

Ди Каприо заяви преди години в интервю, че никога не е употребявал наркотици. Много хора обаче смятаха, че той лъже заради блестящата му игра във "Вълкът от Уойстрийт". За да пресъздаде напълно образа, Лео всъщност се обучава от експерти и гледа предаването "Най-пияните мъже в света".

Майката на актьора е решила да го кръсти на Леонардо да Винчи поради една определена причина. Докато се разхождала в музея Ирмалин Иденбиркин, родителката на Лео, усетила бебето си да рита в корема й за първи път пред картина на знаменития художник.

Когато снимал "Хвани ме, ако можеш", Ди Каприо трябвало да се запознае с Франк Абагнейл, когото изиграва. Двамата станали толкова близки, че той дори поканил мошеника в дома си.

Кастингът за "Генезис" е бил концентриран изцяло около Леонардо ди Каприо, тъй като режисьорът Крисотфър Нолан е бил категоричен, че той ще изиграе главната роля. Останалите актьори просто са напаснати спрямо него.

Както знаем, Ди Каприо предпочита компанията на модели и манекенки. През 2005-а обаче това му изиграва лоша шега. Моделът Арета Уилсън го удря със стъклена бутилка по главата по време на парти и наранява лицето му.

На 19-годишна възраст Леонардо ди Каприо е седмият най-млад актьор, номиниран някога за награда "Оскар" за ролята си в "Защо тъгува Гилбърт Грейп".

През 1998-а Ди Каприо дарява стая с компютри и оборудване за библиотеката в Лос Фелиз. Интересното е, че е построена на мястото, където е бил родният му дом.

Куентин Тарантино искал Лео да изиграе нациста Ханс Ланда във филма "Гадни копилета". Ди Каприо обаче отказва и ролята получава Кристофър Уолц, който спечели "Оскар" за нея.

Шарън Стоун толкова много искала да се снима с Леонардо ди Каприо, че през 1995-а се съгласила да плати целия му хонорар за филма "Бързата и мъртвия", само за да играе и той във филма. За нейно съжаление филмът се оказал пълен провал.

Ди Каприо е една от малкото известни личности, които са подписали договор с Върджин Галактик за космическо пътуване. През 2013-а руски милиардер плаща 1.5 милиона долара, за да пътува с него.

Актьорът никога не е имал романс с жена на повече от 25 години. Последната връзка на Леонардо ди Каприо е с 22-годишния модел Камила Морон. Двойката е често критикувана заради голямата разлика във възрастта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай