Дейвид Гарет пуска саундтрака на живота си

Новият албум на виртуозният цигулар е най-интимният му проект досега

Дейвид Гарет пуска саундтрака на живота си | StandartNews.com

Супер звездата на класическата, рок и поп музика Дейвид Гарет ни отвежда на лично пътешествие през саундтрак мелодиите на своя живот. Всеки обича да се връща към специални моменти и формиращи същността преживявания: любими песни в различни стилове, които мигновено предизвикват картини и емоции, карат ни да се усмихваме, носят ни комфорт и ни мотивират да даваме най-доброто от себе си. С „Alive – My Soundtrack“ виртуозният цигулар ни представя новия си кросоувър проект – може би най-интимният от всички, които е издавал, още повече защото включва изпълнения на песни и произведения, които носят специален смисъл в живота на Гарет.

"Сърцето ми бие в ритъма на песните от албума, защото съм силно свързан с всяка една от тях. Пазя по нещо от всяка завинаги в сърцето си." „Alive – My Soundtrack“ включва както класики, така и модерни песни, изпълнени от Гарет с нова енергия и звучене. "Песните са 23 и беше изключително трудно да направя финалната селекция. Един от последните записи беше към ‘Happy’ на Фарел Уилямс. Резултатът е уникален и ‘Happy’ е песен, която никога не е изпълнявана и записвана по този начин!"  

Записите на албума съвпадат с изолацията заради Ковид-19. Гарет бързо решава да не се разсейва в множество сесии в различни студия, а се потапя в креативен труд с дългогодишния продуцент и китарист Franck van der Heijden в домашното си студио: "Целият албум беше записан в изцяло нови за мен условия. Имах време, можех да изградя аранжиментите на спокойствие, можех спонтанно да пробвам нови песни, часовникът просто забави темпото. След като отмениха всички концерти и турнета, имахме повече време да изпипаме всяка песен и това наистина беше извънредна ситуация за мен."

Новият албум започва с класика на Bee Gees - "Stayin' Alive" е първата песен, която Дейвид избира и записва за албума. "Тя беше първоначалната искра за целия албум, но исках песните в него да са разнообразни, а не изцяло песни от филми." Цигуларят впряга забележителния си музикален усет в създаването на микса и баланса от класически произведения от Beethoven например и модерни песни като тези на Металика ("Enter Sandman") и Майкъл Джексън ("Thriller").

В албума Гарет представя личната си музикална колекция с любима музика и я комбинира с много различни и специални спомени и моменти: "Dance Of The Knights" му носи спомен за детството: "Бях много малък, на 4 или 5. Още преди да започна да свиря на цигулка, любимата колекция на майка ми в комбинация с този балетен шедьовър, категорично ме плениха." Що се отнася до мощна енергия и пускане на свобода, "Confutatis" на Mozart е произведение, което те сграбчва веднага. "What A Wonderful World" на Louis Armstrong докосва душата на Garrett и има сантиментален смисъл за него, защото "е песен, написана в трудни времена, която остава завинаги и носи надежда." "Shallow" е авторска интерпретация на Дейвид на модерната класика към един от най-касовите филми на 2018 - "Роди се звезда" с участието на поп иконата Лейди Гага: "Филмът ме трогна много." При необходимост от физическа мотивация, най-подходящо звучи парчето на Металика - "Enter Sandman", което рязко вдига адреналина на Гарет. “’Beauty and the Beast!’ нямаше как да не влезе в албума. Голям фен съм на Дисни и живея с мотото: Започни деня си с усмивка - не бързай, действай спокойно. Тази песен направи точно това с мен." Албумът включва още една музикална тема от филм на Дисни - "Let It Go" от „Замръзналото кралство“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай