Де Ниро нарече Тръмп антигерой

Де Ниро нарече Тръмп антигерой | StandartNews.com

Робърт де Ниро сравни кандидат-президента Доналд Тръмп с Травис Бикъл, своя персонаж от филма "Шофьор на такси" - антигерой самотник, обзет от видения. Холивудската звезда направи това, след като получи специалната награда "Почетно сърце на Сараево" за цялостно творчество на международния кинофестивал там.

Актьорът завърши изказването си с думите "Бог да ни е на помощ. За мен е от значение иронията, по силата на която накрая той (Травис) отново си кара таксито и... това много ни радва. Което, странно защо, е някак уместно и днес. Ветеран от виетнамската война, Травис Бикъл кара такси в Ню Йорк и лека-полека изпада в шизофрения и параноя. Смахната работа е това да има хора като Доналд Тръмп, които дори не би трябвало да са там, където е той", пошегува се гигантът на американското кино, запитан за Травис Бикъл, когото изигра преди 40 години.

Непредсказуемият кандидат на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп е обсипван с критики дори в собствения си лагер заради поведението си и позициите, изразявани по време на кампанията. "Мисля, че хората започват вече наистина да се отдръпват от него. Медиите пък насочиха към него цялото внимание, а накрая почват да казват: "Хайде бе, Доналд, това са смешни работи, смахнати работи, безсмислици. Защото нещата, които приказваше по време на кампанията, наистина са съвсем смахнати", добави Робърт де Ниро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай