Дъщерята на Зуека става булка-беглец

Девина Василева снима детска късометражна драма по свой спомен от Монтана

Дъщерята на Зуека става булка-беглец | StandartNews.com

“И в болест, и в здраве” е новият късометражен филм на Девина Василева – дъщерята на Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека, която самостоятелно и успешно си пробива път в кино индустрията. Детската драма е за това, че истинската любов не се плаши от сополи. Деа (11) и Боби (10) ще се женят в сбутания стар гараж на дядото на Боби. Всичките им приятели се включват в подготвянето и изпълняването на церемонията. Но нещата не вървят по план, на Боби му потича сопола. Деа се погнусява, булка беглец.

„Детският контекст предлага нужната дистанция, за да покажем належащ съвременен проблем – очакването, че хората, с които сме във връзка, са безпроблемни и перфектни. Все по-често срещам млади хора, които избират партньорите си по външни белези или кариера, а не заради характера им. Затова и при първата трудност или “неперфектност” в отношенията им, връзката се поклаща и често се разпада. Историята е по мой детски спомен. Реалната игра на сватба се разви в гаража на баба ми в Монтана едно горещо лято. Жених се за Боби, който беше еталон за красота в приятелската ни групичка, въпреки хроничния си синузит. Когато потече сопола, го избърсах и се оженихме, но в сценария Деа бяга“, разказва Девина Василева.

С продуцента Жаклин Пейчева избират за снимките къща в Боснек, област Перник, където откриват атмосферата на българско село, нужната природа и облика на улицата за единствения екстериорен кадър. В ролята на Деа е Ема Кирилова, която има силния характер, нужен за образа. Като Боби се изявява  Деян Конакчийски, който се оказва с впечатляващ опит в реклами и пълнометражни продукции. Премиерната прожекция е на 11 май от 16, 30 часа в Дома на киното, вход свободен.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай