Дарт Вейдър се завръща

Дарт Вейдър се завръща  | StandartNews.com

След месеци на догадки завръщането на Дарт Вейдър вече е факт, както се вижда от новия трейлър на "Rogue One: История от Междузвездни войни". Видеото, както и актьорският състав на предстоящия филм, бяха представени на специален фестивал в Лондон. Режисьорът Гарет Едуардс разкри, че в ролята на Дарт Вейдър отново е Джеймс Ърл Джоунс, познат от оригиналната трилогия. Първият филм от новата антология в света на "Междузвездни войни" ще излезе на 16 декември. Официалната фейсбук страница на сагата проведе специална анкета сред феновете за българско заглавие на филма, като сред предложенията се откроиха "Първата ескадрила: История от Междузвездни войни", "Бунтовник едно: История от Междузвездни войни и "Междузвездни войни: Първата битка".

Действието хронологично предхожда събитията в първата излязла на екран лента от поредицата - "Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда" (1977). Филмът проследява опита на бунтовниците да откраднат плановете на зловеща бойна станция, известна като Звездата на смъртта, с надеждата да открият начин как да я унищожат.

Главната роля е поверена на британската актриса Фелисити Джоунс. Тя е Джин Ерсо - млада жена извън закона. Джоунс каза, че нейната героиня е "невероятно независима", с голяма човечност, но и с лидерски качества, когато открива своята кауза. Мексиканският актьор Диего Луна, който играе капитан Касиан Андор от бунтовниците, определи новия филм като "най-земния" от цялата поредица. Партнират им още Мадс Микелсен, Форест Уитакър, Бен Менделсън, Дони Йен, Джан Уен, Алън Тюдик, Джонатан Арис, Риз Ахмед.

Тази част от поредицата ще бъде продуцирана от номинираната 8 пъти за "Оскар" Кейтлин Кенеди ("Джурасик парк", "Индиана Джоунс").

"Ще навлезем в нова територия, която изследва сблъсъка през призмата на наземна война, без да губи от атмосферата на "Междузвездни войни", която феновете познават толкова добре. Гарет е много иновативен режисьор и съм развълнувана, че ще работя с него и невероятния актьорски състав, който сме събрали", обяви миналата година Кейтлин Кенеди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай