Даниел Цочев: За шест нощи станах Левски

Скоро гледаме актьора от театър "Възраждане" в "Съни бийч"

Даниел Цочев: За шест нощи станах Левски | StandartNews.com

Фото bTV

Звездата от "Съни бийч" Даниел Цочев през годините озвучава едни от най-обичаните персонажи в сериалите "Ориндж Каунти", "Доктор Хаус" и "Спешно отделение". Участва в няколко български сериала, сред които "Столичани в повече". Сред най-известните му превъплъщения е тази на Васил Левски, а в момента съживява вечните български песни в образа на Емил Димитров. 

"Аз бях третият актьор, който влезе в ролята на Васил Левски. Нямах много време да се уплаша в това, което трябва да правя. Великолепната пиеса на Стефан Цанев "Тайната вечеря на Дякона Левски" много помогна. В едни шест нощи трябваше да се справим със заснемането на този филм. И аз бях изненадан от себе си. Левски има толкова лица, колкото българите по света - всеки носи своята представа за него. Тази роля за мен беше чест и кръст", споделя Цочев в ефира на bTV.

"Съни бийч" се връща скоро на екран. Аз не съм чул за друг сериал, който за толкова кратко време - само с четири епизода - да предизвика толкова страхотен интерес. Това е много усмихната и романтична комедия", каза актьорът за морската сага, която беше спряна заради пандемията. "Изключително щастлив съм от срещата си с Бойко Кръстанов и Явор Бахаров, разбира се и с младите актриси", каза Цочев.

"Аз влязох в художествената самодейност още в гимназията - просто ме поканиха - и там се срещнахме с театъра и изкуството", спомня си Цочев. "Много хора не знаят повода за написването на песента "Моя страна, моя България" - това е раждането на сина на Емил Димитров, когато е на турне в париж", каза актьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай