ЧРД на Стинг, който "жили" в сърцето

Съществуват много версии за това как се е появило името, с което е известен Гордън Матю Томас Съмнър

ЧРД на Стинг, който "жили" в сърцето | StandartNews.com

Стинг е един от най-вълнуващите и с притегателна мощ артисти на съвремието. Роден с името Гордън Матю Томас Съмнър на днешния 2 октомви през 1951 г., той е 17-кратен носител на награда "Грами", 3 награди "Брит", и по един "Златен глобус" и "Еми". Има и четири номинации за „Оскар“ за оригинална песен. Като член на групата „Полис“ е включен в Залата на славата на рокендрола и има звезда на Холивудската алея на славата.

Съществуват много версии за това как се е появило името Стинг, с което той е популярен в целия свят. Дори самият музикант вече не помни точно как е станало това. Най-популярната история гласи, че още докато свирел в групата „Phoenix Jazzmen“, Стинг обличал раиран суичър в жълто и черно и всички казвали, че прилича на пчела. Сигурно е едно - всеки го познава като Стинг, а с гласа си той "жили" меломаните право в сърцето.

В България Стинг е идва за 6 концерта, до един пред многохилядна публика. Всички фенове у нас му пригласят на "Brаnd Nеw Dаy", "Fiеlds оf Gоld", "Еnglishmаn in Nеw Yоrk", "Еvеry Brеаth Yоu Tаkе", "Shаpе оf My Hеаrt" и "Dеsеrt Rоsе". И го очакват отново.

/kmeta.bg/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай