Чистачката, която стана модел на Гучи

Иска да е учителка, не знаменитост

Чистачката, която стана модел на Гучи | StandartNews.com

 

Най-обикновена лондончанка, работеща като чистачка, случайно стана модел на италианката висша мода – Гучи, пише Metro.

През  2019 година директорът на модната агенция FOMO Models Роб Уилсън забелязал на улицата 24-годишната афроамериканка Клара Луиз.

„Роб ме видя докато отивах във фитнеса и направо ме попита дали имам опит в модния бизнес. Казах му „не“, но на въпроса „Искаш ли да те науча да бъдеш модел“, веднага се съгласих“, споделя бившата прислужница.

Уилсън не само лично се ангажирал с обучението й, но издействал да я снимат за модното германско списание Picton. Малко след това получила още по-изненадващо предложение – да се снима в клип на Gucci.

„Това е невероятен опит, който получих и той промени целия ми живот. Не съм си помисляла, че с моята външност ще работя във фешън-индустрията“, казва англичанката.

Тя твърди, че новата кариера не е променила ценностната й система. Продължава да си мечтае да стане учителка и не се вижда като знаменитост. „Аз съм си още обикновената девойка от източните квартали на Лондон“, казва Луиз, но се обръща към всички млади момичета и им казва: „Не изпускайте възможностите, които се появяват на пътя ви“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай