Брус Уилис: Човек винаги се чувства на 20

Екшън легендата става на 66

Брус Уилис: Човек винаги се чувства на 20 | StandartNews.com

"Всеки човек, независимо от възрастта си, се чувства вътрешно на 20. Оплешивяването е начинът на Господ да ми напомня, че съм човек, а не маймуна", казвал е звездата от „Умирай трудно“, неразрушимият Брус Уилис, който празнува 66-ия си рожден ден. Холивудската екшън легенда не само е сред най-успешните и високоплатени актьори в Холивуд, но и успя да се пребори с предразсъдъците за плешивите мъже. Актьорът започна да оплешивява съвсем млад, но вместо да се опитва да прикрие това, той прие плешивостта си и я превърна в своя запазена марка.

Брус Уилис е роден в Германия, където баща му служи като офицер в армията на САЩ. Син на германката Марлене и американеца Дейвид, той е най-голямото от четирите им деца. Когато през 1957 г. баща му е освободен от армията, семейството се мести окончателно в Ню Джърси. Брус е тийнейджър, когато родителите му се разделят.

Като малък Уилис има проблем – заеква много силно. Когато е на 9 години участва в училищна пиеса и открива, че докато е на сцената и е в роля няма проблем с говоренето. Това му помага да се избави от заекването, но също така и определя пътя на кариерното му развитие.

20-годишният Брус Уилис става звезда в сериала „Съдружници по неволя“, в който си партнира с Сибил Шепард. Избират го между 3000 кандидати. Ролята носи огромна популярност на Брус и талантът му не остава незабелязан. Актьорът става един от секссимволите на американската телевизия и привлича вниманието на Деми Мур - една от най-известните и най-високоплатени актриси в Холивуд по това време.

През 1988 г. Брус Уилис е избран да участва във филма „Умирай трудно“, който става огромен хит и до днес е сред най-култовите екшън филми на всички времена. Това е ролята, която прави Брус Уилис огромна звезда.

И през цялото това време, докато е на екрана и е гледан от милиони зрители, Брус Уилис се променя бавно, но забележимо. Актьорът прогресивно оплешивява и това е видимо за всички.

През 80-те и 90-те години актьорът има много коса и е считан за един от най-хубавите мъже в Холивуд. Когато плешивостта му става очевидна, той трябва да направи избор – дали да опита да скрие плешивостта си или да остане автентичен пред публиката. Той избира второто.

Брус Уилис има късмет, защото именно в този период гологлавите екшънгерои са на мода, благодарение на звезди като Вин Дизел и Джейсън Стейтъм. Уилис с гордост приема плешивостта си, а през 2007 г. обръсва главата си напълно.

"Виждал съм много подигравки с плешиви мъже, които се опитват да те изкарат по-малко мъжествен, защото губиш косата си. Аз съм мъж и ще сритам задника на всеки, който опита да ми каже, че не съм достатъчно мъжествен, защото косата ми оредява", казвал е Уилис, пише "ЛейдиЗоун".

С коса или без коса, Брус Уилис вече е доказал, че е много талантлив актьор и пред него няма никакви пречки да влезе в ролята на разбивач на женски сърца дори на 66 години и без коса, както го е правил на 20 с коса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай