България скърби за Джон Лоутън

У нас той споделяше сцената с музикантите от Б.Т.Р.

България скърби за Джон Лоутън | StandartNews.com

Почина рок звездата Джон Лоутън – изпълнителят беше член на „Юрая Хийп“. Това се е случило на 29 юни, но беше съобщено на официалния сайт на групата днес. От Юрая Хийп потвърдиха новината за кончината на Джон Лоутън пред своите фенове в социалните мрежи, предава bTV. Певецът беше на 74 г.

„Противно на съобщенията, той нямаше сериозно зaбoлявaнe, кoeтo прaви нeгoвaтa cмърт нeрaзбирaeмa. Щe ни липcвa многo“, написаха от групата.

Музикантът е почтен гражданин на Бургас и имаше специална връзка с България. А особено с Каварна. Бившият кмет на морския град Цонко Цонев разказа за срещите си с музиканта.

„Той казваше: „Аз съм звезда с този статут, защото хората са ме направили такъв“. Приемаше феновете си като звезди, не той да е звездата, а неговите фенове бяха неговите звезди“, посочи Цонев.

Лоутън гостуваше често в България за посрещането на изгрева на 1 юли – противно на разпространеното мнение „Юрая Хийп“ записват песента „Джулай морнинг“ 5 г. преди той да стане член на групата.

В родината ни той споделяше сцената с музикантите от Б.Т.Р. Българските музиканти споделят, че ще запомнят Лоутън като един много добър човек, благороден джентълмен с огромна класа, която вече, за съжаление, все по-рядко срещаме.

Един от последните хора, работили с Джон Лоутън в България е д-р Милен Врабевски. „Най-големият глас в рок музиката за мен. Вокалистът мечта за всяка една уважаваща себе си група. Имах щастието да реализирам една мечта – той да участва в мой проект“, каза Врабевски. 

Музикантът оставя след себе си над 50 записани албума. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай