Българи угаждат на Робърт де Ниро в Гърция

Звездата пристига в южната ни съседка през изминалата седмица за най-новия си филм „Тенекиен войник“

Българи угаждат на Робърт де Ниро в Гърция | StandartNews.com

Наш шофьор ще вози из Гърция легендарния Робърт де Ниро. Звездата от „Разяреният бик“, „Шофьор на такси“, „Кръстникът“ и други кинокласики пристигна в южната ни съседка миналата седмица за най-новия си филм „Тенекиен войник“.

Продуцент на лентата е холивудският корифей Моше Диамант, който от петилетка е български зет в Разлог. Той е ангажирал почти изцяло екипа на нашия киноцентър за новия си проект - от операторите, през гардеробиерките до шофьорите, пише "Телеграф".

Миналото лято той снима в София „Спомени“ с Лиъм Нийсън, но сега е предпочел Гърция заради по-добрите данъчни облекчения там, дори на актьорските хонорари.

Въпреки това все пак ще има някои и друг снимачен ден и в столицата ни, но не е ясно дали Де Ниро ще дойде. Голямата звезда е ангажирана само за три снимачни дни в проекта, който стартираха в събота в Солун.

Робърт де Ниро снима за първи път у нас преди точно 10 г. с Джон Траволта в „Сезон за убийства“. Още на другия ден след кацането родните кинаджии го потопиха в реката край Нови хан (Манаселска).

Част от екипа, който тогава е работил с него, ще се срещне отново със звездата, но този път в Солун и Драма.

Де Ниро е в ролята на военен оперативен агент Еманюел Ашбърн. Главната роля пък е поверена на сина на Клинт Истууд - Скот, който също вече е снимал у нас.

Той ще играе Наш Кавано, бивш активист от специалните части, който иска да отмъсти на човека, отнел му всичко, включително и любовта на живота.

Първоначално централният образ е трябвало да играе братът на Бен Афлек - Кейси, който обаче се е отказал. После ролята е предложена на звездата от „Сървайвър“ и „Механикът“ Бен Фостър.

Той също не е могъл да се включи заради промяната на плановете. Лентата трябваше да започне да се снима през януари, после се измести за март, а в един момент дори бе анулирана.

Но след като Скот Истууд се е съгласил, работата по проекта е възобновена. Режисьор е Брад Фърман, който се прочу с „Адвокатът с линкълна“ с Матю Макконъхи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай