Блатечки и Боршош - двойка в „Ягодова луна“

Асен играе бащата на Радина в романтично-героичния сериал за пожарникари

Блатечки и Боршош - двойка в „Ягодова луна“ | StandartNews.com

Асен Блатечки е баща на Радина Боршош в „Ягодова луна“ – романтично-героичния сериал на Нова телевизия, стартиращ на 25 февруари от 22 часа. Отношенията между героите им са повече от странни в началото – наперената госпожица със зелен маникюр и къси панталони над ботушите като на Джулия Робъртс в „Хубава жена“ гледа с досада и неприязън родителя си, с когото за първи път ще живее по неволя, тъй като майка й току-що е починала и малката няма избор. Тя се държи напук и накриво на целия свят, за да прикрие болката си. Двамата ще извървят дълъг път, докато започнат да общуват човешки – след катарзис разглезеното и капризно момиче ще се превърне в пълнокръвна личност. „Благодаря на Асен за вдъхновяващото партньорство – той беше щедър и благороден към мен“, сподели Радина пред медиите. Както се знае, тя и Блатечки са от арт котилото на Стефан Данаилов и неслучайно изповядват идентичен работохолизъм и перфекционизъм в занаята.  Нейната Рая ще се промени до толкова, че ще се влюби в пожарникар от четата на татко си – Георги на Александър Сано, който е изгубил баща си в миналото и цял живот търси доказателства, за да го оневини заради обвинение в убийство. Но най-тежките сцени на Радина са с персонажа на Димо Алексиев – син на полусенчест бизнесмен, който го отървава от всички батаци. „Тук аз определено съм гадният. Създавам работа на хората от другата страна“, признава д-р Генадиев от „Откраднат живот“. /Предполага се, че след като е сред основните двигатели на действието в новата сага, участието му в лекарската поредица ще бъде сведено до минимум в започващия сезон 9./ В кожата на татко му пък е Христо Мутафчиев, за когото засега само гадаем до каква степен е свързан с пожарникарите. Рая Пеева е журналистката Ирина, която се движи върху ръба между доброто и лошото, увлечена в преследването на материалното и успеха. Тя е толкова  прагматична, че Георги я гони от леглото и сърцето си.  Като нейна екранна родителка ще се справя Албена Колева. Ексфутболистът Ваня Джаферович определя дебюта си в тв киното като хубав мач, в който и двата отбора са се постарали доста. „И понеже бяхме чудесен тим, всички актьори много ми помогнаха. Дори и да си най-големият некадърник, при сплотен и ефективен екип това може и да не проличи. Всъщност сбъднах детската си мечта – да играя в сериал“, искрен е Джаферович. „Всички случки, свързани с професията на пожарникарите, са по действителни събития“, коментира писателката Милена Фучеджиева, която е автор на сценария отново в творчески тандем с Елена Иванова /„Пътят на честта“/.   Те постоянно преплитат истории от миналото и настоящето, които непрекъснато търсят пресечната си точка.  „Първата пожарна команда в България е създадена през 1878 година. Нейните членове са гасили многото пожари с мех, наричан на турски тулубма“, разказва още Милена Фучеджиева.    

Приключенията на терен са били не едно и две. Блатечки е снимал с униформата на комисар Тодор Тошев, която заедно с необходимите съоръжения за гасене на огън стига до 20 килограма. Сядал е пред камерите и на бюрото му – като шеф на пожарната на „Раковски“ и „Искър“.  „За 30-минутни снимки сваляхме по литър вода от себе си“, хвалят се Блатечки и компания. Като майката на Сано ще гледаме Стефка Янорова, която, след като е изгубила съпруга си, „винаги очаква най-лошото“. Сред водещите образи е и този на Деян Донков, който прескочи няколко сериала, за да избере „Ягодова луна“. С ключови превъплъщения са още Ивайло Захариев – загиналият баща на Георги в сцените преди 30 години, Любомира Башева, Невена Бозукова...

Мащабната продукция засега е от 12 епизода и в нейния фокус е не само достойната професия на мъжете, които в американското кино отдавна са наравно с агентите от ЦРУ и морските пехотинци. В основата на интригите и обратите е любовта в различните ѝ измерения. Ще има автентични огнени ситуации, напрегнати екшън сцени, каскади и пиро-експлозии, специални ефекти  и заплетен сюжет. За първи път български сериал ще представи компютърно генерирани образи. Режисьори са Зоран Петровски, Асен Блатечки и Димитър Гочев, оператор е Радослав Гочев.  Името на сериала идва от пълнолунието през юни, когато нощното светило изглежда като обляно в цвета на огнения кехлибар. Вероятно тогава се е случило и убийството, което е в темелите на завръзката.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай