Бийтълсите се събраха

Пол и Ринго Стар свириха в Ел Ей, Йоко Оно и Шон Ленън танцуваха

Бийтълсите се събраха | StandartNews.com

Бийтълсите най-после се събраха. Пол Макартни и Ринго Стар забиха заедно на церемонията за раздаването на музикалните награди "Грами". Дългоочакваното от много фенове изпълнение се състоя миналата нощ в Лос Анджелис в център "Стейпъл". Пол и Ринго бяха представени от Джулия Робъртс, която им връчи "грамофончета" за цялостен принос. Вместо на микрофоните обаче двамата застанаха пред инструментите и изсвириха песента Queenie Eye от последния албум на Макартни New. За него беше приготвено пиано в психоделични цветове. Йоко Оно и Шон Ленън пък танцуваха в публиката.

По-рано вечерта Ринго беше на сцената с песента си Photograph от албума му от 1973 година. Той дойде на церемонията с жена си Барбара Бах. На червения килим спомена, че с Пол са свирили заедно миналата седмица, но без публика. Феновете ги видяха заедно за последно на 70-ия рожден ден на Стар през 2010-а и на бенефиса на Дейвид Линч в Ню Йорк през 2009-а.

Това е 16-ото "Грами" за Макартни, който има 10 с "Бийтълс", 4 за соловите си проекти и 2 с Wings. Сега той беше отличен с още две "грамофончета" за работата си над музикалния филм Live Kisses и с още едно за рок песен заедно с ексчленовете на "Нирвана" Крист Новоселич, Дейв Грол и Пат Смиър. Общото им парче се казва Cut Me Some Slack. Оказва се обаче, че виновникът за него е Джони Деп, дългогодишен приятел на Макартни. Карибският пират му подарил китара, направена от кутия за пури, по която той адски се зарибил. "Беше магия да свиря с тези момчета. Изведнъж се озовах по средата на събирането на "Нирвана" и бях наистина щастлив", сподели Пол след шоуто.

Други динозаври от рок музиката също бяха наградени. "Лед цепелин" взеха приза за албум на годината за Celebration day, запис от знаменития им концерт от 2007-а в Лондон. Ози Озбърн и "Блек сабат" пък грабнаха наградата за метъл изпълнение с God is Dead.

Големият победител се оказа френското дуо Daft Punk, което също не е от вчера на музикалната сцена. Те взеха призовете за албум и електронен албум за Random аccess memories, както и за запис и най-добро поп изпълнение за Get lucky с Фарел Уилямс и Нийл Роджърс. Докато изпълняваха хита си, към тях се присъедини и легендата Стиви Уондър. Победата им разочарова най-много Тейлър Суифт. Кънтри звездата и нейният екип почти бяха готови да изригнат секунди преди обявяването на приза за албум на годината, но трябваше да си останат по местата. Гафът обаче беше хванат от камерите.

17-годишната новозеландска певица Лорди взе останалите най-важни награди - за песен и най-добро соло поп изпълнение за Royals. Бруно Марс детронира Джъстин Тимбърлейк и неговото голямо завръщане в категорията поп албум. Марс спечели с Unorthodox Jukebox. Той обаче не си тръгна с празни ръце. Парчето му Holy Grail с Джей Зи спечели грамофонче за съвместен проект в рапа, видеоклип и в категорията за най-добра арендби песен с Pusher Love Girl. В същата категория бяха отличени и Алиша Кийс за албума й Girl оn fire и младият Гари Кларк Джуниър. Новият Хендрикс, както го наричат, спечели за арендби изпълнение за песента си Please сome home.

Шоуто, както подобава, беше на ниво. Кати Пери запали огън на сцената, Пинк вися с главата надолу, демонстрирайки акробатични умения, Бионсе пък, издокарана в секси чаропогащник, (каквото е модата напоследък) се понатиска със съпруга си Джей Зи. SBC, тв каналът, който излъчваше пряко церемонията, обаче цензурира изпълнението на съпрузите - в частта, където се споменава думата "лайно". А това че пя по бельо, отдавна не прави впечатление на никого.

Три от грандамите на съвременния поп (според предпочитанията на младежта) Лейди Гага, Риана и Майли Сайърс не дойдоха на церемонията. Зрелището загуби, защото техният колорит е несравним със своята екстравагантност и скандалност.

Двойките на вечерта този път бяха по роднинска линия - майки и деца, братя и сестри. Глория Естефан представи 19-годишната си дъщеря Емили. Мадона дойде с 8-годишния си син Дейвид - издокарани в еднакви костюми "Ралф Лорън". Джейми Фокс отново беше с момичето си, пред чийто сексапил критиците немеят. Джаред Лето и Кати Пери бяха с братята си.

Сред отличените бяха Майкъл Бубле за най-добър традиционен поп вокал албум (To Le Loved), "Джипси кингс", Зиги Марли за реге албум, Адел за най-добра песен за визуална медия за Skyfall.

Бионсе - полугола, Мадона - с гаф

Пайети и метални отблясъци доминираха под прожекторите в "Стейпъл сентър". В неделния блясък на музикалните звезди на англосаксонската музика бе оголена много плът по червения килим, отправени бяха сълзливи сексуални послания и бяха поети модни рискове, пише АФП. Тейлър Суифт бе в бляскава сребърна рокля с къс ръкав, наподобяваща рицарска ризница от колекцията на "Гучи". Допълнителен шик й придаваха камъните около ръкавите, деколтето и талията. Те се допълваха от бижута на дизайнерката Лорейн Шварц - 20-каратов пръстен с жълти диамант, 10 каратов - за кутрето, и 16 карата диамантени обеци. Обувките на кънтри звездата бяха на Джими Чу, специално изработени в подходящ цвят. Тоалетът бе идеално комбиниран с прибрана на опашка коса. 24-годишната изпълнителка сподели, че се чувства като в "ризница". "Наистина е тежка", пошегува се звездата.

Бионсе демонстрира изваяните си форми в прилепнала по тялото бяла рокля на Майкъл Костело. Беше обула патъци на любимия си Кристиан Лубутен, а на ръцете й блестяха 8 диамантени пръстена на Лорейн Шварц. За сметка на бижутата гримът й беше строг и стилен. Певицата беше избрала актуалното за сезона кървавочервено червило и винаги модния опушен грим.

Кейти Пери поднесе голямата изненада на червения килим - в изящна рокля от Валентино от бял тюл, чиято цяла долна част беше изписана с нотни петолинии. Диамантените бижута от IVY New York - обеци висулки и пръстени с тъмни лилави камъни, допълваха ансамбъла. За грима и маникюра Кейти Пери беше избрала светлорозов лак, светло, почти невидимо червило и тънко нанесена очна линия.

Сред другите стилно облечени дами беше Пинк - в яркочервена рокля на Йоана Джонсън в перфектна комбинация с обувки от Брайън Атууд. Алиша Кийс сияеше в нетрадиционна кобалтова рокля на Армани с доста дълбоко деколте и копринена панделка около талията, украсена с камъни "Сваровски". Беше по-семпла откъм бижута - два пръстена и обеци във формата на хексагон.

Мадона шашна с черна шапка и аристократичен бастун. На показалеца и средния пръст на едната й ръка пръстените бяха с буквите ME (в превод от английски - мен). Сребърните ръкавици обаче бяха сметнати за гаф от спецовете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай