Билалов и Фицата надвиха Годзила и Кинг Конг

"Голата истина за група "Жигули" вече втора седмица продължава да е най-гледаният у нас

Билалов и Фицата надвиха Годзила и Кинг Конг | StandartNews.com

Българската музикална комедия "Голата истина за група "Жигули" вече втора седмица продължава да е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните след миналия уикенд. Историята за събирането на рок-група 30 години след разпадането ѝ под режисурата на Виктор Божинов е гледана вече от 45 899 зрители и има 429 371 лева приходи за десетте дни на екраните, пише БТА.

На втора позиция е "Mortal Kombat: Филмът" по едноименната поредица видеоигри, създадена от американците Ед Буун и Джон Тобайъс. Фантастичният екшън, в който най-големите шампиони на Земята се сражават с враговете от Външния свят е гледан от 10 813 зрители и има 115 956 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.

Трета позиция е за "Годзила срещу Конг". Филмът, в който двете митични същества във вечно съперничество, разрушавайки Хонг Конг, обединяват сили срещу нов враг е вече десет дни на екраните у нас и са го гледали 14 079 зрители и има 162 484 лева приходи.

Четвърто място в топ 10 заема анимацията "За душата", която вече е с награда "Оскар" от тазгодишната церемония. Пътуването между "Великото преди" и Земята е гледано вече от 9 706 зрители и има 99 885 лева приходи за месец на екраните.

Втората премиера от миналия уикенд - екшънът "Закрилникът" с Лиъм Нийсън е на пето място. Помагащият на двама нелегални емигранти фермер и неговите премеждия с безмилостни убийци и корумпирани полицаи са гледани от 1 997 зрители и отчитат 20 896 лева приходи от билетите им за първите три дни у нас.

На шеста позиция е игрално-анимационният "Том и Джери". Историята за това как котка и мишка - обичайни врагове - помагат на своята приятелка да запази мястото си в Нюйоркски хотел е вече два месеца на екраните и има 47 484 зрители и общо 401 716 лева приходи.

Седмо място е за третата премиера от миналия петък - "Сянката на шпионина". Разказът за това как Гревил Уин - британски бизнесмен помага на ЦРУ да се внедри в ядрената програма на СССР през 60-те години на миналия век е с 852 зрители и 9 240 лева приходи от билетите им за първите три дни у нас.

Осмо място е за "Земя на номади", който вече е с три награди "Оскар", две "Златен глобус" и четири "БАФТА", създаден по едноименната книга на американската журналистка Джесика Брудър. Портретът на 60-годишна жена - съвременен номад след кризата в САЩ през 2008 година е гледан от 995 зрители и има 9 558 лева приходи от премиерата си и предпремиерните прожекции у нас.

На девето място е приключенската история "Двете страни на чудесата". Предисторията на "Питър Пан" и на "Алиса в страната в чудесата" е на екраните у нас вече пета седмица и е гледана от 2 640 зрители и има 23 570 лева приходи от билетите им.

Десето място заема криминалната драма "Преводачите". Случващото се в луксозен бункер по време на преводаческа сесия преди излизането на третата книга от бестселър е на екраните от месец и са го гледали 5 156 зрители и има 48 990 лева приходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай