Без речи на Оскарите

Без речи на Оскарите | StandartNews.com

Прочутата статуетка "Оскар" бе подновена и разхубавена. За първи път от 1982 г. насам нейните копия няма да бъдат направени в Чикаго, а в нюйоркската леярна Polich Tallix Fine Art - чертите им бяха подновени по оригиналната технология, създадена през 1929 г. от Джордж Стенли. Компанията е използвала дигитално сканиране и триизмерни принтери при направата на калъпите. Цифровите радиографии на бронзовия модел от 1929 г. след това се принтират от восък на 3D. Всяко восъчно копие се покрива с керамичен слой. После минава през процес на сушене и отива в пещ на 870 градуса по Целзий. При високата температура восъкът се стопява и остава само празната черупка на статуетката, която се потапя в течен бронз при температура 980 градуса. След като изстине, статуетката се шлифова, докато стане огледална. Последният етап е покритие с 24-каратово злато.

За да бъдат направени 50 статуетки, са необходими около 3 месеца. Високият 34 сантиметра и тежък 3, 85 килограма "Оскар" се произвеждаше от калай от 1982-ра до миналата година от компанията R.S Owens в Чикаго.

Друга новост е, че няма да има дълги речи. Списъкът с благодарности ще върви на екраните в "Долби тиътър" в Лос Анджелис, където се провежда церемонията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай